23-2-2006

El cap de l’executiu català ha fet un balanç del viatge oficial a Nova York

El president Maragall anuncia la creació d’un Catalan Center per consolidar la presencia catalana a Nova York

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha anunciat avui en la seva darrera jornada del viatge oficial que està fent a Nova York que es crearà un Catalan Center com a “objectiu estratègic” per tal de consolidar la presència permanent de Catalunya a Nova York i que és fruit dels contactes previs i confirma els avenços fets amb anterioritat. El cap de l’executiu català ha explicat que aquest centre estarà integrat al departament d’Humanitats de la New York University.

També ha afirmat que el contacte amb la New York Academy of Sciences ha estat una sorpresa agradable i molt carregada de promeses i n’ha destacat “la possibilitat de fer contactes amb ells de ciutat a ciutat i d’estat a estat, en el sentit americà de la paraula (estat)”

Respecte al contacte del president amb Kofi Annan, ha afirmat que no és habitual que el secretari general de l’ONU rebi a representants de nacions que no són estat i ha valorat molt positivament aquest fet.

També ha fet referència als contactes que ahir va mantenir amb IBM i que segons el president “confirmen promeses que pràcticament són realitats i que demostren que la fidelitat d’IBM a Catalunya es manté i augmenta” . En la mateixa línia, ha afegit que hi ha un “feeling molt positiu que es materialitzarà en inversions importants de cara al futur” i ha posat com exemple la possibilitat de treballar en el terreny del llenguatge, tenint en compte l’existència de dos llengües oficials a Catalunya.

Pel que fa al terreny biomèdic ha explicat que la visita al Sloan-Kettering Cancer Center ha consolidat definitivament el projecte del Parc de Recerca Biòmedica.

Finalment, el president també ha volgut destacar els contactes culturals realitzats a la ciutat de Nova York, com la trobada amb la presidenta del Metropolitan Museum of New York per materialitzar l’acord per portar a aquest museu una exposició sobre Barcelona i el Modernisme a mitjans de l’any vinent.

Aquestes declaracions han estat fetes pel president Pasqual Maragall durant  la seva visita a les oficines del Copca-Cidem a la capital de Nova York aquest matí.