2-5-2006

El cap de l’executiu català ha pronunciat una conferència a l’IQS amb el títol Governar la Catalunya del Coneixement

El president Maragall afirma que Catalunya ha de guanyar en productivitat i invertir a fons en innovació

“El model de creixement econòmic ha de tendir cap a un model basat en el coneixement i la innovació” ha afirmat el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en el decurs de la conferència que ha pronunciat, aquest migdia, a l’Institut Químic de Sarrià amb el títol Governar la Catalunya del Coneixement. L’acte ha tingut lloc en el marc d’una trobada amb empresaris de la Fundació Empreses de l’Institut Químic de Sarrià (IQS), a la seu del centre.

Durant la seva intervenció, el president ha explicat que el Govern català fa una aposta decidida per la innovació i que l’estratègia econòmica i política del Govern passa per mantenir el vincle entre educació, treball, cultura i civisme; culminar el procés de modernització tecnològica i de les infraestructures de Catalunya i definir noves aliances territorials per construir un espai econòmic i polític potent a Europa.

Segons el president, es tracta d’un canvi de model de competitivitat i de la necessitat de guanyar en productivitat i d’invertir en innovació. El president també ha fet un repàs a les principals actuacions del Govern català en R+D+I en una societat que –segons que ha explicat- estableix vasos comunicants entre educació i treball, i entre cohesió social i creixement i que requereix una clara millora de les infraestructures científiques i tecnològiques.

En un altre moment de la conferència, el cap de l’executiu català també ha fet referència a l’aposta del Govern per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i a la necessitat de disposar de les infraestructures de comunicació adequades, tant a nivell intern com a escala internacional. En relació a aquesta última qüestió, s’ha referit a l’Eix Transversal Ferroviari però també ha reclamat la necessitat de tenir i gestionar un aeroport transoceànic, motiu pel qual ha afirmat que continuarà treballant per aconseguir que la Llei de Transferència de Ports i Aeroports d’Interès General sigui una realitat ben aviat.