Tots els participants destacaran la necessitat que la societat sencera estigui unida contra el terrorisme

El Govern organitza per primera vegada un homenatge a totes les víctimes del terrorisme, en motiu del 20è aniversari de l’atemptat d’Hipercor

• En col•laboració amb l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT)

• Serà un homenatge a totes les víctimes d’organitzacions terroristes, sense distinció

• També hi col•labora l’Ajuntament de Barcelona

• El ministre d’Interior assistirà a l’acte

El Govern de la Generalitat organitza per primera vegada un acte d’homenatge a les víctimes del terrorisme. L’acte s’ha preparat conjuntament amb l’Organització Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) i l’Ajuntament de Barcelona, i tindrà lloc dimarts que ve, en motiu del 20è aniversari de l’atemptat d’Hipercor, a Barcelona.

L’acte serà un homenatge a totes les víctimes del terrorisme, sense distinció del lloc on s’hagi produït l’atemptat ni de quina fos l’organització causant de la tragèdia.

Tindrà lloc dimarts que ve, a les set de la tarda, a la confluència dels carrers Fabra i Puig, Río de Janeiro i avinguda Meridiana, prop de l’edifici on el 19 de juny de 1987 van perdre la vida 21 persones i més de quaranta van resultar ferides.

Totes les parts que han col•laborat en l’organització de l’acte tenen voluntat d’assenyalar la importància de la unitat de tota la societat en contra del terrorisme.

Aquesta serà una constant en els parlaments que faran el president de la Generalitat, José Montilla, el president de l’ACVOT, Santos Santamaría, l’acalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el ministre de l’interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Les autoritats tenen previst arribar al lloc de l’homenatge a les set de la tarda, on es reuniran breument amb les víctimes. L’acte començarà vint minuts més tard, amb una ofrena floral al monòlit que recorda les víctimes del terrorisme,  interpretacions de peces musicals al violoncel i el cant de l’himne de l’ACVOT -recentment estrenat- a càrrec de la Coral del Col•legi d’Advocats de Catalunya i parlaments del president català, el ministre de l’Interior, el president de l’ACVOT i l’alcalde de Barcelona.

Un alliberament de coloms, símbol de la pau, clourà l’homenatge.