21-6-2007

Demà el president José Montilla visitarà el barri del Raval i clourà unes jornades sobre comerç i cohesió social

oTambé visitarà el Casal d'Infants del Raval i l'associació de dones per a la inserció laboral Surt


El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà demà divendres, dia 22 de juny, el barri del Raval de Barcelona, el Casal dels Infants del Raval i l'Associació Surt i clourà les Jornades de Comerç i Cohesió Social, que se celebraran a la Llotja de Mar.

El president català, acompanyat de la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel, arribarà al Casal dels Infants del Raval a un quart d'una del migdia. Després de reunir-se amb el president de l'entitat, Daniel Jorquera; la directora general, Rosa Balaguer i el responsable de Voluntariat i Recursos Humans, Enric Canet, visitarà el Taller, on un grup de joves participa en un curs de soldadura i, tot seguit, al local de joves, l'activitat d'hosteleria que s'hi estarà fent (les característiques del centre determinaran els espais on es podrà prendre imatges).

El Casal dels Infants del Raval és una organització no governamental que treballa des de 1983, a través de projectes socials i educatius, per aconseguir millores concretes i duradores en la qualitat de vida del màxim possible de nens, nenes, joves i famílies que estiguin en risc o situació d'exclusió social, generant, per extensió, millores en les condicions de vida en els barris en els quals treballa.

Des d'aquest punt, el president es desplaçarà a peu pel barri fins a l'Associació de Dones per a la Inserció Laboral Surt, on té previst arribar al voltant de les 13.15 hores, per conèixer la feina que s'hi fa i visitar el centre. L'entitat va néixer l'any 1993 com una associació sense ànim de lucre per donar suport a dones que per raons de context social, cultural i personal es troben en situació desafavorida davant el mercat laboral i ajudar-les en aquest procés d'inserció sòcio-laboral. L'atenció directa a la dona, la investigació i el contacte permanent amb el teixit empresarial són la base de la tasca que duu a terme (els mitjans gràfics podran treballar als espais que determini l'entitat).Cloenda de les Jornades Europees sobre Immigració i Comerç

El president de a Generalitat, José Montilla, clourà les Jornades Europees sobre Immigració i Comerç, que se celebren a la Llotja de Mar sota el títol "Comerç i Cohesió Social: camí d'una nova societat". L'acte tindrà lloc a les 13.45 hores i el cap de l'Executiu català farà un parlament sobre immigració i cohesió social. També hi intervindrà el president de l'Eix Comercial Bcn de Palau a Palau, Xavier Andreu, i la regidora de Ciutat Vella, Itziar Gonzàlez.

Les jornades aborden la relació entre immigració i comerç, entès aquest últim com agent social fonamental per a la convivència, imprescindible per a l'equilibri i la cohesió dels barris i de la ciutat en el seu conjunt.

Les Jornades estan organitzades per la Fundació Tot Raval, l'Eix comercial Bcn de Palau a Palau, l'Eix comercial del Raval i el Pla Integral del Casc Antic i se celebren des d'avui i fins demà, divendres, amb l'objectiu de compartir experiències per tal de definir les línies de treball a seguir.

Recordatori

Tema: Visita del president Montilla al barri del Raval, al Casal dels Infants del
Raval, a l'Associació de Dones per a la Inserció Laboral Surt i
cloenda de les Jornades Europees sobre Immigració i Comerç
Dia: Demà, divendres, 22 de juny

Acte:Visita al Casal dels Infants del Raval
Hora: 12.15 hores
Lloc: Junta del Comerç, 21.Barcelona.

Acte:Passejada a peu pel Raval
Hora: 12.45 hores (aproximadament)
Lloc: Junta del Comerç, 21.Barcelona (punt de sortida).

Acte:Visita a l'Associació de Dones per a la Inserció Laboral Surt
Hora: 13.10 hores
Lloc: Guàrdia, 14. Barcelona.

Acte:Cloenda de les Jornades Europees sobre Immigració i Comerç
Hora: 13.45 hores
Lloc: Casa Llotja de Mar. (Passeig d'Isabel II, 1). Barcelona.
Intervenció del president Montilla.