Declaracions del president de la Generalitat, Pascual Maragall, en motiu de la mort de la pedagoga Marta Mata

query_builder   27 juny 2006 00:00

event_note Nota de premsa

Declaracions del president de la Generalitat, Pascual Maragall, en motiu de la mort de la pedagoga Marta Mata

27-6-2006

Declaracions del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en motiu de la mort de la pedagoga Marta Mata

“La Marta Mata ha estat la persona que ens ha traslladat íntegrament la tradició pedagògica catalana que va néixer fa cent anys, que va néixer abans però va tenir un gran esplendor fa cent anys, i que s’hagués pogut perdre en la memòria del temps després de tantes desgràcies com van passar en aquest país durant quasi cent anys.

Ella ens va transportar l’empenta, la il•lusió, l’enginy i la capacitat d’innovació de les escoles municipals de Barcelona de l’any 1905, 1906, 1907, ara fa cent anys. De manera que quan Catalunya va començar a tornar a ser i poder-se governar, quasi us diria que va ser en el camp educatiu on tenia més clar el que havia de fer. I va ser gràcies, en molta mesura, a la Marta Mata.

Després, el seu impacte, per descomptat, ha anat molt més enllà, a tota Espanya, on ha deixat una petjada important en la pedagogia d’aquest país i més enllà, en les seves successives col•laboracions amb els governs socialistes en l’etapa anterior i en l’actual. “

 Nota: Des d’aquest gabinet s’ha enviat una fotografia del president de la Generalitat i de la pedagoga Marta Mata del mes de maig de 2006.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined