Aquest projecte preservarà la producció digital catalana i esdevindrà pioner a Espanya i de referència a Europa

La Comissió de Govern d’Economia ha autoritzat avui la despesa de 766.000,00 euros, amb caràcter pluriennal, per a la realització del projecte Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT), destinat a conservar el patrimoni cultural i científic i la informació de caràcter general produïda en format digital.

El PADICAT, adscrit a la Biblioteca de Catalunya, té per missió recollir, conservar i difondre la producció digital catalana i la relativa a l’àmbit lingüístic català, vetllar per la conservació i la difusió del patrimoni digital i mantenir la condició de centre de consulta i recerca científica de caràcter universal.

L’objectiu del projecte és el disseny i la producció d’un sistema que permeti recopilar, processar i accedir a la documentació digital catalana (la web territorial). El PADICAT, la materialització del qual està prevista per a l’any 2009, establirà acords amb 300 institucions de tots tipus, dotarà al sistema d’una capacitat de 30 Terabytes, amb cabuda per a 100.000 webs i 50 milions d’arxius,  i permetrà l’accés en línia a bona part dels mateixos.