L'Institut de Seguretat de Catalunya integrarà la formació i la recerca en matèria de seguretat

query_builder   17 gener 2006 18:45

event_note Nota de premsa

L'Institut de Seguretat de Catalunya integrarà la formació i la recerca en matèria de seguretat

El Govern ha aprovat el Projecte de llei de creació de l’Institut de Seguretat de Catalunya (ISC), un nou organisme autònom adscrit al Departament d’Interior que serà l’únic centre de formació i recerca en matèria de seguretat, tant pel que fa als cossos policials com els bombers i la seguretat civil. L’ISC neix amb la voluntat de configurar un sistema de seguretat integral per a Catalunya, basat en polítiques transversals, amb la finalitat d’optimitzar les polítiques en matèria de seguretat integrant al màxim la formació i la recerca.

L’Institut de Seguretat de Catalunya reunificarà l’Escola de Policia de Catalunya i l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya per garantir polítiques de selecció, formació i carrera pels diferents cossos que configuren el sistema de seguretat a Catalunya, integrant al màxim aquest sistema. L’ISC col·laborarà amb els òrgans directius responsables en aquesta matèria, ja siguin de la mateixa Generalitat o de les entitats locals del seu àmbit territorial.

L’Institut tindrà com a finalitats principals la formació dels i les membres dels serveis de seguretat públics i privats, de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments, i d’emergències i protecció civil, així com la promoció de l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat. Els col·lectius professionals compresos en l’actuació de l’ISC són els cossos de policia de Catalunya, el personal d’emergències, el personal de seguretat viària i mobilitat, el personal facultatiu i tècnic de suport a la funció de policia i personal d’emergències, i la resta de personal de seguretat exclòs de la legislació de seguretat privada.

El nou organisme estarà integrat pel president, els vicepresidents, el Consell de Direcció i el director. Cal remarcar que dins l’estructura orgànica de l’Institut de Seguretat de Catalunya hi haurà un Consell Pedagògic que garantirà l’assessorament de les autoritats de l’Institut. També hi haurà una Comissió de Relacions amb els Sindicats i una Comissió de Relacions amb les Empreses de Seguretat Privada així com el Centre d’Estudis de Seguretat constituït com a òrgan tècnic especialitzat encarregat de l’estudi, recerca i assessorament en matèria de seguretat. 

undefined
undefined
undefined
undefined