La Comissió de Govern de Política Institucional ha autoritzat la concessió d’una subvenció de 600.000 euros al programa Fons de Població de les Nacions Unides de Moçambic, que des de 2001 està implementant en aquest país un programa sobre salut sexual, reproductiva i de prevenció de la SIDA, destinat a reduir la mortalitat maternal, així com millorar la salut sexual i reproductiva de les persones adolescents.

La subvenció s’atorgarà a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Aquest organisme es va crear l’any 2002, i té l’objectiu d’executar i gestionar la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat, tot seguint les directrius establertes per l’òrgan competent en matèria de relacions exteriors de l’Administració de la Generalitat. En l’àmbit de les seves competències, l’Agència té entre les seves prioritats l’ajut humanitari. Els programes de control de les malalties infeccioses principals i la millora de la salut reproductiva són dos dels eixos fonamentals del Pla director de cooperació al desenvolupament 2003-2006.

D’altra banda, el Fons de Població de les Nacions Unides és una Agència de desenvolupament internacional que treballa en el camp de la salut i el desenvolupament a Moçambic.