L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació per a la construcció de la primera fase de les noves dependències esportives i dos camps de futbol, al barri del Gornal de l’Hospitalet de Llobregat. Les obres de la primera fase suposen una inversió d’1,42 milions d’euros. Els licitadors poden presentar les seves ofertes fins a les 12 hores del dia 22 de maig de 2007.

Aquesta actuació s’inscriu en el marc de la urbanització del barri del Gornal de l’Hospitalet de Llobregat. Al sector Gornal III, on es desenvolupa l’actuació de les instal•lacions esportives, es preveu la construcció de set edificis aïllats, amb un total de 309 habitatges amb protecció oficial. En l’àmbit del Gornal II, l’Incasòl ja ha construït un bloc de 24 habitatges protegits, de lloguer.

Dades de l’actuació

El projecte de l’Incasòl consisteix en la construcció d’un edifici de nova planta per a ús esportiu, amb planta baixa i planta primera, i dos camps de futbol de gespa artificial amb 100 i 50 metres de llargada. Els tres elements formaran un centre esportiu del tot equipat per a la pràctica de l’esport, amb un total de 14.754 m2.

Les instal•lacions se situaran en un solar del sector Gornal III de l’Hospitalet de Llobregat, dins de l’illa formada pel carrer de l’Aprestadora, el carrer d’Amadeu Torner, l’avinguda del Carrilet i el carrer de la Fortuna. Aquesta zona ha canviat durant els últims anys i la forta càrrega industrial del passat està deixant pas a una àrea que combina l’ús residencial amb el d’oficines. Actualment, es fa una aposta clara per l’espai públic i per l’aparició de nous equipaments per a la gent del barri.

Als terrenys hi ha quatre petites construccions i dos camps de futbol de terra, que seran substituïts pels nous camps de gespa artificial.

El promotor de l’actuació és l’Institut Català del Sòl i l’obra es basa en un projecte dels arquitectes Albert Viaplana i David Viaplana.

En aquesta primera fase, es construiran part de les dependències esportives i el camp de futbol petit de gespa artificial. Les obres finalitzaran en una segona fase amb la construcció del segon camp de futbol. El pressupost global de l’actuació és de 2,36 milions d’euros.

Urbanització del barri del Gornal

L’àmbit del Gornal III comprèn l’illa delimitada pel carrer d’Amadeu Torner, el carrer de la Fortuna, el carrer de Narcís Monturiol i el carrer de l’Aprestadora; així com uns solars que calia urbanitzar al costat de l’àmbit del Gornal II, amb una superfície de 4,54 hectàrees. Amb la urbanització d’aquest sector es preveu completar l’ordenació del barri del Gornal de manera coherent amb la part ja desenvolupada, per tal que ajudi a la transformació de la zona, millori la seva connexió amb la resta del teixit urbà, i doni continuïtat als carrers existents i n’obri de nous. També es dotarà al barri d’espais verds de millor qualitat.

L’Incasòl preveu aixecar en l’àmbit del Gornal III set edificis, amb un total de 309 habitatges amb protecció oficial distribuïts en tres parcel•les.

Barcelona, 30 d’abril de 2007