L’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’Ajuntament de Tàrrega han presentat avui els detalls del nou sector per a usos industrials que s’urbanitzarà al municipi. El nou polígon, que ocuparà la zona del Boscarró Nord, té un pressupost aproximat de 14 milions d’euros, i suposarà la urbanització de més de 41 hectàrees de sòl industrial.

El Boscarró Nord forma part de la xarxa de sectors industrials i d’activitats econòmiques que l’Incasòl promou al llarg de l’autovia A-2 des de Cervera fins a Lleida ciutat. Al total de 345 hectàrees ja urbanitzades, cal afegir-hi les prop de 745 hectàrees més que l’Incasòl té, actualment, en diferents fases de desenvolupament, situades als municipis de Cervera, Tàrrega, Bellpuig, Mollerussa, Bell-lloc d’Urgell i Lleida.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el Programa de sòl 2005-2008, promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que té com a objectiu cobrir la demanda de sòl industrial per potenciar la competitivitat del país i contribuir al seu equilibri territorial.

Dades del sector

Els terrenys que conformaran el nou sector se situen al nord del municipi, delimitats al sud pel traçat de l’A-2; al nord, per la futura variant de la carretera C-14 d’Agramunt; a l’oest, per l’actual traçat d’aquesta carretera C-14, i, a l’est, per la carretera de Guissona. La superfície total del nou sector que promou l’Incasòl és de 41,14 hectàrees, el 59% de les quals estan destinades a la indústria aïllada (gran i petita) i al sector terciari, i el 41% a espais públics i a equipaments.

El sector del Boscarró Nord aportarà al municipi sòl industrial a preu de cost i dotat dels serveis necessaris per afavorir la implantació de noves indústries i la renovació de les existents, cosa que estimularà la inversió al municipi, on la demanda de sòl per a aquests usos s’ha incrementat en els darrers anys. A més, l’actuació permet obtenir sòl públic que se cedirà gratuïtament a l’Ajuntament, a fi de crear noves dotacions per als nuclis existents.

El polígon acollirà una gran diversitat de tipologies: una parcel•la única destinada a indústria aïllada gran, parcel•les aïllades mitjanes i petites, i parcel•les arrenglerades més petites, ordenades en un edifici únic per mantenir-ne la imatge unitària, que afavoriran el trasllat d’indústries des del centre urbà. D’aquesta manera, el nou sector atendrà el màxim nombre d’empreses.

El projecte preveu una urbanització que minimitzi al màxim l’impacte ambiental. Per això es recuperaran elements naturals del territori introduint la recollida d’aigües pluvials mitjançant una llera a cel obert que les canalitzarà fins al reguer d’Altet. A més, la presència de la futura variant de la carretera C-14 condiciona la disposició de la zona verda com a element perimetral del sector.

Es dotarà el nou polígon d’una xarxa viària respectuosa amb la topografia existent, per evitar alteracions del paisatge, a l’hora que es garantirà la connexió transversal de la xarxa viària existent.

Es preveu que les obres d’urbanització del nou sector del Boscarró comencin durant el primer trimestre de 2008 i tinguin una durada aproximada de 18 mesos.

Tàrrega, 18 d’abril de 2007