L’Institut Català del Sòl ha adjudicat tres promocions d’habitatges que es construiran als municipis de Tordera i Mataró, al Maresme; i Barcelona, al Barcelonès. Aquestes obres suposen una inversió de 21,27 milions d’euros. A més, ha iniciat el procés de licitació de dues promocions d’habitatges que es construiran als municipis de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, i Abrera, al Baix Llobregat, amb una inversió de 18,8 milions d’euros.

Aquestes promocions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, les noves promocions compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

ADJUDICACIONS

Tordera – 66 habitatges al Pla parcial de Sant Jaume

Pressupost d’adjudicació – 4,8 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció se situa en un solar, propietat de l’Incasòl, que es troba a la cruïlla del carrer Girona amb el carrer 1 del Pla parcial Sant Jaume. Es tracta d’un edifici de 66 habitatges de lloguer. Cinquanta-vuit habitatges tenen dos dormitoris i 8 en tenen un. La superfície útil dels pisos oscil•la entre els 45 m2 del més petit i els 60 m2 del més gran. Dels 66 habitatges, dos són adaptats. La nova construcció compta amb un aparcament de 69 places i un local, a la planta baixa.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Jordi Ponsetí.

Mataró – 94 habitatges al sector del Pla d’en Boet Pressupost d’adjudicació – 7,11 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció se situa en un solar, propietat de l’Incasòl, que es troba entre els carrers de Sant Cugat i Javier Castaños del Pla d’en Boet. Es tracta de dos edificis aïllats, amb dues escales cadascun i amb 94 habitatges en total. Els habitatges són de lloguer per a gent gran i per a joves. Tots tenen un dormitori i la seva superfície útil és de 41 m2. Tres dels 94 habitatges són adaptats.

La nova construcció compta amb 94 trasters i 110 places d’aparcament. A la planta baixa d’un dels edificis es construeix un local per a equipament. Entre els dos blocs es crea un espai lliure d’ús públic que configura una plaça interior de 2.000 m2 amb zones enjardinades.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte d’Espinet/Ubach Arquitectes i Associats, SL.

Barcelona – 108 habitatges al c/ d’Aiguablava de Trinitat Nova (BLOC C)

Pressupost d’adjudicació – 9,36 MEUR

Termini d’execució – 26 mesos

 La promoció se situa en un solar del carrer d’Aiguablava, cantonada amb els carrers de Tamariu i Palamós de Trinitat Nova, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’un edifici aïllat de 108 habitatges de venda de remodelació de barris. 67 habitatges tenen tres dormitoris, 29 en tenen dos i 12 en tenen quatre. La superfície útil dels pisos oscil•la entre els 64 m2 i els 92 m2. Dels 108 habitatges, 4 són adaptats. L’edifici compta amb un aparcament de 115 places i amb un local comercial.

L’obra del bloc C es basa en un projecte de l’arquitecte Joaquim Vayreda.

D’acord amb el conveni signat l’any 1999 per l’Institut Català del Sòl, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns del barri, es preveu la substitució de prop de 900 habitatges de la Trinitat Nova en els carrers de Palamós, Tamariu, Aiguablava, Llosa i Sa Tuna, i la reurbanització del sector. Aquests habitatges, amb el pas del temps, han evidenciat la seva obsolescència des del punt de vista constructiu. La remodelació s’està executant en diverses fases i comportarà la construcció d‘un miler de nous habitatges i una inversió global d’uns 110 MEUR.

 Tots els nous habitatges de Trinitat Nova incorporen una preinstal•lació de recollida d’aigües grises (procedents dels usos domèstics abans de barrejar-se amb les aigües fecals) i, a més, incorporen criteris sostenibles referents a l’assolellament, la protecció solar, les aigües pluvials, la disminució del consum d’aigua, l’ús d’energies renovables, el reciclatge de residus, la ventilació creuada, l’increment de l’aïllament tèrmic, els vidres dobles i la desconstrucció.

LICITACIONS

Montcada i Reixac – 92 habitatges al sector de Mas Rampinyo II

Pressupost de licitació – 11,36 MEUR

Termini d’execució – 20 mesos

La promoció se situa en un solar, propietat de l’Incasòl, que es troba al nord del municipi de Montcada i Reixac, a la cruïlla dels carrers B-2 i A-4 del sector de Mas Rampinyo. La nova construcció consta de 92 habitatges de lloguer, 8 dels quals són adaptats. Del total d’habitatges, 4 tenen quatre dormitoris, 25 en tenen tres, 42 en tenen dos i 21 en tenen un. La superfície útil dels pisos oscil•la entre els 38 m2 i els 84 m2. L’edifici compta amb 239 places d’aparcament i 7 locals. Un dels locals es destina a centre comercial, el qual té assignades 122 places d’aparcament situades a la planta soterrani -2. La resta de places es disposen a la planta soterrani -1 i són de lloguer.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Enric Massip-Bosch.

En el mateix sector de Montcada i Reixac es preveu la construcció de la promoció Mas Rampinyo I, actualment en fase de licitació. Es tracta d’un altre edifici de 42 habitatges de lloguer per a joves, que completa l’actuació de l’Incasòl en aquesta nova zona residencial.

Abrera – 90 habitatges a la 2a fase de Can Morral Pressupost de licitació – 7,45 MEUR

Termini d’execució – 20 mesos

La promoció se situa en un solar del nou sector residencial de Can Morral, promogut per l’Incasòl, que es troba entre la travessera de Can Morral, el carrer d’Olesa i el carrer d’Esparreguera. Es tracta de 90 habitatges, de lloguer i venda, distribuïts en un bloc plurifamiliar. 56 habitatges tenen tres dormitoris i 34 en tenen dos. Dels 90 habitatges, 4 són adaptats. La superfície útil va dels 51 m2 del pis més petit als 67 m2 del més gran. A la planta soterrani es construirà un aparcament de 90 places.

Les instal•lacions dels edificis inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

 L’obra de la 2a fase de Can Morral es basa en un projecte de l’arquitecte Ignasi Veciana.

La promoció completa la 1a fase de Can Morral, actualment en fase de licitació, que preveu la construcció de 89 habitatges més, segons els convenis signats amb l’Ajuntament d’Abrera. Tots els blocs conformaran una illa amb forma d’U, amb un pati interior comú.

Barcelona, 30 de gener de 2007