El director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Miquel Bonilla, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, han signat aquest matí un conveni de col·laboració referent al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat.

L’Incasòl ha arribat a un acord amb les cooperatives Abacus i Cultura 3 perquè s’instal·lin al Prat de Llobregat i afavorir, d’aquesta manera, la transformació del barri de Sant Cosme.

Conveni de col·laboració

L’Incasòl i l’Ajuntament entenen que la transformació estructural i urbanística s’ha de completar amb la ubicació en el territori d’un conjunt d’activitats econòmiques d’abast supramunicipal. En aquest sentit, l’Institut s’ha compromès a atorgar un dret de superfície per a la construcció d’un edifici de 9.000 m2/sostre de sòl per a ús terciari a la Cooperativa Abacus i el Grup Cultura 03. D’aquesta manera, l’Incasòl fa un pas endavant en el procés de transformació del barri de Sant Cosme.

Aquesta iniciativa propicia la constitució d’un espai per a la indústria cultural catalana, dedicada als àmbits de l’educació, la creació cultural i l’entreteniment, al municipi del Prat de Llobregat.

Actuacions al barri de Sant Cosme

La col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat impulsa un procés de transformació urbana d’ampli abast, que s’ha vist reforçat des de l’any 2005 per la seva inclusió en els projectes integrals de la Llei de barris que promou el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, per desenvolupar un total de 13 programes amb un import d’11,8 milions d’euros en el període 2005-2009.

Les actuacions més destacades que inclou la Llei de barris són la remodelació de la plaça del barri d’Orcasitas, la urbanització de la plaça de l’Amistat, i la millora de la urbanització del carrer del Riu Llobregat.

Altres projectes que s’estan duent a terme actualment al barri són l’arribada de la línia 9 del Metro, la construcció de la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra, l’ampliació i reforma del CAP Dr. Pujol i Capsada, la instal·lació de la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai, la construcció de l’Edifici dels Jutjats del Prat i la construcció de la nova seu central d’Aigües del Prat.

El Prat de Llobregat, 9 de maig de 2007