Se sotmeten a informació pública els estudis de la millora de la C-28 dels trams Salardú-Vaquèira i la corba de Tonyon-límit comarcal

query_builder   13 abril 2006 11:10

event_note Nota de premsa

Se sotmeten a informació pública els estudis de la millora de la C-28 dels trams Salardú-Vaquèira i la corba de Tonyon-límit comarcal

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l’anunci per mitjà del qual se sotmet a informació pública l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental per al condicionament i la millora de traçat de la carretera C-28 en els trams de Salardú a Vaquèira i de la corba Tonyon al límit comarcal Vall d’Aran-Pallars Sobirà. El projecte, amb una inversió prevista de 9 MEUR, es podrà consultar al llarg de 30 dies hàbils a la seu de Departament de Política Territorial i Obres Públiques, als Serveis Territorials de Carreteres de Lleida i a l’Ajuntament de Naut Aran.

L’objecte dels estudis informatiu i d’impacte ambiental és definir i valorar totes les obres necessàries per a l’execució de les obres de millora del traçat de la C-28 així com estudiar i comparar les possibles alternatives i solucions a aplicar als trams entre Salardú i Vaquèira i des de la corba de Tonyon fins a l límit de la comarca de la Val d’Aran.

Tram Salardú-Vaquèria

Aquest tram de 3,2 km té forts pendents amb una calçada estreta per al volum i el tipus de trànsit que hi circula. La solució adoptada es fonamenta en el traçat ja existent i preveu diverses millores puntuals com ara el sanejament i el reforç del paviment, l’ampliació de la calçada en sentit ascendent fins als dos metres, ja que això permetrà que els vehicles, en cas que s’hagin d’aturar, no tallin la circulació en el carril de pujada. En total es dotarà a la carretera d’una secció de 9 metres d’amplada.

Tram corba de Tonyon-límit comarcal

En aquest cas, el tram té una longitud de 3.900 metres i també s’opta per mantenir el traçat actual amb millores del ferm i l’ampliació de plataforma fins assolir un total de 7 metres de calçada més la cuneta de formigó. Atesa la dificultat orogràfica del tram , és necessària la construcció de murs de contenció. 

undefined
undefined
undefined
undefined