Reforç del dic de recer del port de Sant Feliu de Guíxols

query_builder   15 abril 2005 13:30

event_note Nota de premsa

Reforç del dic de recer del port de Sant Feliu de Guíxols

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui les obres del reforç del dic de recer del port de Sant Feliu de Guíxols que permetran millorar la protecció de la infraestructura i optimitzar la instal·lació per millorar l’operativa de les activitats pesqueres, nàutiques i esportives i turístiques que s’hi desenvolupen.

El projecte consisteix en la construcció de 20 calaixos de formigó que es col·locaran en una alineació paral·lela al dic actual per donar forma al reforç del dic. La separació entre el dic i els nous calaixos de 35 metres d’amplada farà de conca esmorteïdora reduint fins a un centenar de vegades els volums d’aigua que ultrapassin l’escullera, una solució que evitarà el deteriorament de la infraestructura. L’actuació per millorar el dic representa una forta inversió pública de 7,4 milions d’euros, a càrrec de Ports de la Generalitat. Les obres les està duent a terme la unió temporal d’empreses ACS i Vías y Construcciones i es preveuen finalitzar al juliol de 2005.

Aquest projecte ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la introducció de criteris de paisatge i sostenibilitat ambiental. Es van estudiar diferents alternatives per al dic de recer, amb la finalitat de no alterar l’impacte visual de les obres. Finalment, es va optar pel reforçament mitjançant la construcció d’un altre dic exterior exempt. Una solució viable tècnicament i ambientalment ja que aquest tipus de construcció permet treure els calaixos de formigó, en cas que fos necessari per a futures reordenacions del port.

Antecedents

Cada any el litoral empordanès pateix forts temporals. Amb el pas del temps, l’energia produïda per les fortes onades ha afectat l’estructura del dic i l’estabilitat de l’escullera. El reforç del dic de recer permetrà la construcció de la nova dàrsena esportiva en el moll adossat. Així les activitats nàutiques i esportives podrà funcionar al llarg de tot l’any.

Nova dàrsena esportiva

Paral·lelament a l’obra del reforç del dic de recer el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha iniciat la construcció de la nova dàrsena esportiva a la part interior del dic. Les set passarel·les previstes donaran cabuda a unes 400 embarcacions esportives.Per tal de protegir la nova dàrsena es construirà un contradic i una part del seu moll es reservarà per a l’amarratge dels creuers turístics locals. La instal·lació es dotarà dels serveis necessaris i s’urbanitzarà el seu entorn.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined