Adigsa inicia el contacte amb les famílies que han de ser reallotjades en nous pisos 

Adigsa ha contactat avui telefònicament amb les 21 famílies que han de ser reallotjades del Passatge Calafell 6 i 8, i de Conca de Tremp, 6 i els ha donat cita prèvia per poder mantenir una atenció el més personalitzada possible a la seu que aquesta empresa pública té a Barcelona. A partir de dimecres i fins divendres, tècnics d’Adigsa atendran cada cas i la setmana vinent les famílies podran visitar els pisos de protecció oficial que se’ls ofereixen al carrer Garcilaso (Sant Andreu) i que pertanyen a Regesa (Societat Metropolitana de Rehabilitació i Gestió) del Consell Comarcal del Barcelonès.

Adigsa, adscrita al departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, s’encarrega del procés de reallotjament de 22 famílies, com ja va començar a fer el Patronat Municipal de l’Habitatge la setmana passada amb les 12 famílies del Passatge Calafell, 10.

Els veïns no hauran de pagar els rebuts de telèfon, aigua, gas i llum

Telefònica també s’ha afegit a l’acord que s’ha arribat avui amb la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per a paralitzar les emissions dels pròxims rebuts de subministrament, com ja s’ha fet amb les companyies Aigües de Barcelona, Gas Natural i Endesa. Així els veïns desallotjats no hauran de pagar els serveis d’aigua, llum i gas, com a mínim fins que no tornin als seus habitatges.

Acord  amb el Col·legi de Gèolegs

Avui també s’han reunit el secretari per la Mobilitat, Manel Nadal, i el secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, amb el president i el secretari del Col·legi de Geòlegs, i tal com s’havia anunciat, han acordat fer un estudi de la geologia de tota la zona afectada. Aquest estudi, que serà realitzat per un equip facultatiu proposat pel Col·legi i que s’iniciarà de forma imminent, servirà per conèixer la capacitat portant del sòl, i per comprovar l’estabilització del terreny un cop finalitzades les obres.

Estat de les Obres

Al llarg del dia ha continuat el formigonat en horitzontal per tal d’anul·lar la cua de maniobres. Fins a les set del vespre s’havien injectat ja més de 500 metres cúbics de formigó.