El Departament de Política Territorial i Obres Públiques licitarà properament la redacció del projecte constructiu de la variant de la C-1413a d'aquest municipi. Aquesta actuació, amb una inversió estimada en 6 MEUR, permetrà reduir el pas de vehicles i descongestionar aquesta via, que serveix d'accés a l'autopista C-58 i a Sabadell.



Millora de la mobilitat

Com a conseqüència del creixement urbà de Sant Quirze del Vallès, la carretera C-1413a, que també serveix d’accés cap a l’autopista C-58 i Sabadell, travessa actualment el nucli d’aquesta població. Per tal de reduir el pas de vehicles per aquesta via i incrementar la seguretat i fluïdesa viàries, la Generalitat ha previst la construcció d’una variant de la C-1413a, que ja ha estat sotmesa al procés d’informació pública.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques impulsa ara la redacció del projecte constructiu de la variant, per tal de programar posteriorment l’execució de les obres. Es preveu que aquesta actuació suposi una inversió de 6 MEUR.

La nova variant

La nova variant de Sant Quirze del Vallès tindrà 930 metres de longitud i estarà formada per dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada cadascun i dos vorals d’1,5 metres. El seu traçat s’inicia a l’actual C-1413a a la zona de Can Corretger i finalitza al costat de l’enllaç de l’autopista C-58.

 A uns 200 metres de l’inici de la variant, es preveu una intersecció en forma de “T” a partir de la qual es deriva l’actual C-1413a cap al nucli urbà de Sant Quirze del Vallès. A uns 400 metres de l’inici es preveu la construcció de tres passos inferiors per sota de la línia d’FGC Barcelona-Sabadell i per sota de dos vials que es construiran a banda i banda de la línia ferroviària per donar continuïtat a camins existents.

Per travessar el riu Sec, es projecta la construcció d’un viaducte de 90 metres de longitud. A continuació del viaducte, es preveu una sortida de l’eix de la carretera, que connectarà amb una rotonda, de 32 metres de diàmetre. De la rotonda sortirà un ramal que connectarà amb un polígon industrial i un altre que enllaçarà amb un futur vial pel marge esquerre del riu Sec, previst al Pla general d’Ordenació urbana de Sant Quirze del Vallès.

El final de la variant se situa al costat de l’enllaç de l’autopista C-58. En aquest punt, es construirà una rotonda, de 56 de diàmetre exterior, que connectarà amb l’enllaç de l’autopista i amb l’actual C-1413a.