La Mesa Sectorial del Transport impulsa mecanismes de col·laboració i formació per al sector

query_builder   10 maig 2006 16:15

event_note Nota de premsa

La Mesa Sectorial del Transport impulsa mecanismes de col·laboració i formació per al sector

El director general de Ports i Transports del DPTOP, Esteve Tomàs, ha presidit la segona reunió de la Mesa Sectorial del Transport de mercaderies per carretera. En aquesta trobada s’ha acordat impulsar els mecanismes d’informació i col·laboració de cara a la posada en marxa del tacògraf digital i el Pla d’inspeccions de 2006. Així mateix, s’ha anunciat la imminent adjudicació dels ajuts als transportistes per minimitzar l’impacte del recàrrec sanitari.

La Mesa Sectorial del Transport de mercaderies per carretera de Catalunya està integrada pel DPTOP i 23 federacions i associacions de transport de mercaderies d’àmbit català. Aquest organisme constitueix el marc permanent de participació del conjunt del sector en el tractament de les polítiques públiques i actuacions en el camp del transport de mercaderies.

Entre els temes tractats en aquesta segona reunió, cal assenyalar els projectes de nova regulació des de l’Administració de l’Estat, la posada en marxa del nou tacògraf digital i el Pla d’Inspeccions 2006, que tindrà una especial incidència en el control dels temps de conducció i descans. En aquest sentit, els representants del sector i del DPTOP van acordar activar els mecanismes d’informació i col·laboració per tal de promoure el compliment de les normes.

D’altra banda, el director general ha anunciat la imminent adjudicació dels ajuts que atorga el Departament per tal de minimitzar l’impacte de l’aplicació del denominat recàrrec sanitari en relació amb la preocupació expressada pels representats del sector arran de l’increment dels preus del combustible.

Millorar la formació dels transportistes

En el marc de la reunió, la Direcció General de Ports i Transports va informar de la propera celebració, els dies 9 i 10 de juny de les proves per a la obtenció dels certificats de capacitació professional per al transport i de conseller de seguretat, amb més de 3.000 inscrits.

En relació amb la capacitació dels transportistes, la Mesa va acordar celebrar una jornada tècnica monogràfica per impulsar diferents iniciatives relacionades amb la formació del sector.

En aquesta jornada, s’analitzarà la directiva europea que regularà la formació dels conductors i que implicarà nous requeriments en aquest sentit. Així mateix, es debatrà la potenciació de la formació professional reglada en els àmbits del transport i la logística, amb la possibilitat d’incorporar alumnes externs que ja desenvolupen una activitat professional.

Aquesta jornada monogràfica plantejarà també una reflexió sobre l’actual sistema de capacitació professional per a l’accés a la professió i la manera d’acreditar els coneixements.

Un espai de participació

La Mesa Sectorial del Transport de mercaderies per carretera es va constituir el passat mes de novembre. Entre les seves funcions, cal remarcar les d’informar i debatre els projectes de regulació i mesures que afectin els transportistes, proposar a les instàncies públiques i privades mesures de suport i millora al sector i dur a terme actuacions de promoció de les bones pràctiques i la qualitat en els serveis i activitats de transport de mercaderies.

D’altra banda, la Mesa Sectorial analitza les variables i tendències en el funcionament del transport de mercaderies per carretera, tot actuant com a observatori permanent de l’activitat i de la seva situació a Catalunya.

La Mesa, presidida pel director general de Ports i Transports del DPTOP, Esteve Tomàs, està integrada per un representant de cadascuna de les associacions que han subscrit l’acord, encara que resta oberta a la incorporació de noves organitzacions.

10 de maig de 2006

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined