El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal destaca que els estudis realitzats de diferents emplaçaments no pressuposen cap decisió definitiva respecte aquest possible aeroport. L’avaluació sobre l’oportunitat de construir un aeroport al Bages i els estudis sobre la seva possible localització no es resoldrà abans de dos anys.

El Pla d’Aeroports dissenyat per l’anterior Executiu preveia la construcció d’un aeroport a la comarca del Bages. En aquest cas, com en la resta de possibles nous aeroports, s’han desenvolupat els estudis que ja van ser encarregats en el moment de dissenyar aquest Pla.

Els estudis corresponents per un possible aeroport al Bages indiquen diversos emplaçaments, entre ells el de la Fonollosa. El conseller Joaquim Nadal vol deixar clar que “la realització d’aquests estudis no pressuposa cap emplaçament”.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques afirma que “el Govern considera que al Bages li correspon un aeroport i així en principi ho preveurà el Pla director urbanístic del Pla de Bages, però aquesta previsió es farà en termes genèrics i sense determinar ni les característiques ni les dimensions d’aquesta instal·lació”.

Finalment, el conseller Joaquim Nadal afegeix que el Govern considera que en aquests moments “la prioritat al Bages és impulsar les infraestructures de transport viàries i ferroviàries, com el desdoblament de l’eix Transversal, la culminació de l’eix Diagonal, la millora dels accessos a l’àrea urbana de Manresa i també la millora de freqüències i temps de recorregut de les línies de FGC i Adif-Renfe”.