El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres per a construir la variant de la carretera C-1410a al nucli de la Coromina, a Cardona, per un import d’1 MEUR. Aquesta actuació permetrà als vehicles accedir directament a la Coromina des de l’enllaç sud de la variant de la C-55 de Cardona. Els treballs començaran durant el segon trimestre de 2006, amb un termini d’execució de 8 mesos.

Els antecedents

L’any 2000 la Generalitat va dur a terme unes obres d’emergència per a substituir un tram que havia quedat inutilitzat per un enfonsament al terreny travessat per l’antiga carretera C-1410, en un tram molt proper al riu Cardener al terme de Cardona. Els treballs van comprendre la part nord del vial, que comunicava la Mina de Cardona i la zona dels Escorials amb el nucli urbà de Cardona.

Conclosos els tràmits previs necessaris, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres a la part sud d’aquest vial substitutiu, una actuació que permetrà donar al barri de la Coromina un accés directe a l’enllaç sud de la variant de Cardona (C-55).

Descripció de les obres

La nova variant o vial sud tindrà una longitud d’uns 720 metres, que, juntament amb el tram nord construït anteriorment fan una longitud total d’1,3 quilòmetres. L’amplada de carretera serà de 10 metres, amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. El projecte també preveu la millora del ferm en el tram nord.

La variant, en un tram inicial de 230 metres, discorre al nord de la llera antiga del Cardener. A continuació, es formarà un tram de nova construcció de prop de 300 metres, que inclou la construcció d’un pont de 40 metres de longitud sobre el Cardener i un pas sobre el canal. L’últim tram, d’uns 200 metres de longitud se superposa al carrer de Sant Jordi, fins a connectar amb l’antiga C-1410.