El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, acompanyat del secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo, ha presentat aquest matí el programa Parla.cat. d’aprenentatge de català en línia.  El nou espai virtual  d’aprenentatge  té per objectiu posar a l’abast de totes les persones els materials didàctics necessaris per  aprendre la  llengua o progressar en les seves habilitats lingüístiques i de comunicació. Entre els continguts, n’hi haurà de teòrics ( textuals, gramaticals, estratègics i socioculturals), així com  continguts complementaris i de suport (sociolingüístics, culturals i socials).

 

Hi haurà quatre nivells d’aprenentatge: bàsic, elemental, intermedi i suficiència, amb dues modalitats, la d'autoaprenentatge i la tutoritzada. En ambdues modalitats, l’alumne disposarà en tot moment de recursos i eines d’ajuda que el guiaran. Les instruccions del curs i els enunciats de les activitats estaran disponibles, en el nivell bàsic, en castellà, anglès, francès i alemany.

 

L’alumne disposarà també d’un servei d’atenció a l’usuari que permetrà resoldre incidències tècniques d’acord amb les seves necessitats.

 

El programa Parla.cat estarà disponible a partir de l'octubre de 2007, amb el  nivell 1. El novembre de 2007 estarà disponible el nivell 2;  el febrer de 2008, el nivell 3, i l’abril de 2008, el nivell 4.

 

 

 

Divendres, 9 de març de 2007