El Vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha lamentat la pèrdua del dibuixant i cartellista, Carles Fontserè, mort aquest matí a Girona a l’edat de 90 anys. Carod-Rovira ha destacat “la vida llarga i apassionat d’un dels personatges claus de la República i la representació catalana a l’exili”, a on va passar bona part de la seva vida.

“El compromís de Fontserè amb la llibertat i Catalunya, així com amb les causes justes, es va traslladar al conjunt de la seva obra artística convertint-lo en un dels cartellistes més importants del nostre país” ha ressenyat.

El vicepresident també ha volgut evocar un record personal de Fontserè emmarcat en la llarga reivindicació pel retorn dels Papers de Salamanca, on coincidí amb l’artista, en la seva condició de President d’Esquerra: “no oblidaré el viatge que vam compartir cap a Salamanca en un dels actes organitzats per la Comissió de la Dignitat i la fermesa, tenacitat i la generositat que va mantenir, fins al darrer moment, Carles Fontserè”.

"Ha mort un dels referents de la nostra història contemporània més recent, un dels seus cronistes plàstics més privilegiats” ha expressat Josep-Lluís Carod-Rovira.

4 de gener de 2007