Aquest diumenge, dia de Sant Jordi, la Secretaria de Política Lingüística ha organitzat diversos actes entre els quals destaca l’inici del concurs de missatges versàtils en català.

Aquesta és una iniciativa conjunta de la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria General de Joventut. Per participar al concurs només cal realitzar una creació poètica amb la mètrica, el ritme i la versificació a voluntat de cadascú, tenint en compte que els missatges poden ser de tres tipus:-de text, amb una extensió màxima de 150 caràcters-sonors, amb una durada màxima de 20 segons -visuals, amb una resolució màxima de 800x600 píxels

Fins el proper 8 de juny, els joves d’entre 15 i 29 anys podran enviar les seves creacions a través del telèfon mòbil, enviant un SMS al número 5626 posant poema, deixant un espai i escrivint el missatge desitjat a continuació. També es podran enviar els missatges a través del web de la Secretaria a www.gencat.net/presidencia/llengcat/corda. Es poden enviar un màxim de 5 missatges versàtils al dia. Un cop acabat el termini de recepció de missatges s’escolliran els guanyadors, hi haurà dues categories de premi, uns escollits per un jurat i els altres per votació popular.  Els premis han estat cedits per AMENA, la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya, i el circuit de Catalunya de Montmeló.

Aquest acte s’insereix dins la campanya “El català va amb tu” que té per objectiu fomentar l’ús de la llengua catalana entre els joves de 15 a 29 anys, i s’afegeix a la resta d’activitats que s’han organitzat des de la Secretaria de Política Lingüística per aquest dia.

Davant de Palau Robert hi haurà instal·lada una carpa, on a més de distribuir materials de la campanya, s’hi realitzaran durant tot el dia tallers de hip-hop a càrrec d’un grup de ballarins que ensenyaran una coreografia seguint el ritme de la música promocional de la campanya. Des de la carpa també es podrà participar en el concurs de missatges ja que hi haurà dos ordinadors a disposició del públic per tal que tothom pugui improvisar un missatge versàtil. Des d’aquest mateix indret, es podran fer descàrregues gratuïtes de la melodia de la cançó i el fons de pantalla per a telèfons mòbils.

Les activitats però, no se concentraran només al voltant de Palau Robert, ja que també s’ha organitzat una cercavila que recorrerà diferents indrets de Barcelona, i que tindrà la Queta, la mascota de la campanya, com a protagonista.

A més de fer-se a Barcelona, el taller de hip-hop també es durà a terme a Girona, Lleida, Tarragona, Amposta i Tortosa. Destaquem que a Girona, hi haurà a més una cercavila amb Sant Jordi i la princesa Queta organitzada amb motiu de la clausura de l’any del llibre i la lectura. A Amposta, com a capital de la cultura catalana, la Queta participarà en les activitats previstes.

D’altra banda, la campanya de foment de l’ús serà present a diversos indrets de Catalunya amb una seixantena d’activitats organitzades pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Per a més informació sobre aquestes activitats podeu consultar al nou web del Consorci www.cpnl.cat/corda/santjordi