La Queta participarà a la cloenda del Festcat

La mascota de Dóna corda al català compartirà festa amb els veïns de la Terra Alta.

query_builder   21 juliol 2005 12:26

event_note Nota de premsa

La Queta participarà a la cloenda del Festcat

La mascota de Dóna corda al català compartirà festa amb els veïns de la Terra Alta.

La població d’Horta de Sant Joan, rebrà, el proper dissabte dia 23 de juliol, de 17.30 a 19.30 hores, la visita de la Queta i de la campanya Dóna corda al català, en el marc de les activitats de promoció i foment de l’ús de la llengua catalana que organitza el Servei Local de Català de la Terra Alta, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

La Queta desfilarà per la plaça de l’Església, dins de les activitats de l’acte de cloenda del 9è Curs de jocs tradicionals, Festcat, escola d’estiu 2005, que organitza el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Aquest acte acollirà diferents elements festius: gegants, capgrossos, grallers, cucanyes i l’actuació de l’animador Miqui Giménez. Els assistents seran informats sobre els objectius de la campanya i alhora seran obsequiats amb materials de promoció com ara punts de llibre, adhesius o globus.

Aquesta és la primera visita de la Queta a la comarca de la Terra Alta i la segona que efectua en pocs dies a les Terres de l’Ebre, després de l’estada que va fer el passat dissabte al mercat de Tortosa. Es tracta d’una reproducció de grans dimensions de la popular boca saltadora que identifica la campanya de normalització lingüística. La mascota ja ha visitat indrets i activitats com el Nou Camp, la Fira d’Abril de Catalunya, el pavelló d’hoquei del Reus Deportiu o les Bibliopiscines de Móra d’Ebre i Santa Bàrbara, entre altres.

La campanya Dóna corda al català, impulsada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, vol fomentar els usos interpersonals i informals de la llengua catalana, i mobilitzar amplis sectors de la societat. Aquest acte té el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, i de l’Ajuntament l’Horta de Sant Joan.

Més informació a: http://www.cpnl.org / http://www6.gencat.net/llengcat/corda

21 de juliol de 2005

Núria Martorell

Responsable de premsa

Secretaria de Política Lingüística

nmartorellv@gencat.net

Telèfon 934024940