El TERMCAT publica en línia un diccionari de futbol

S'hi defineixen termes com ara xilena, àrbitre -a assistent, vaselina, blocar o bicicleta

query_builder   1 juny 2006 16:14

event_note Nota de premsa

El TERMCAT publica en línia un diccionari de futbol

S'hi defineixen termes com ara xilena, àrbitre -a assistent, vaselina, blocar o bicicleta

Coincidint amb el Mundial de Futbol d’Alemanya, el Centre de Terminologia TERMCAT publica en el seu web (www.termcat.cat) un ampli recull de termes relacionats amb el futbol.

El Diccionari de futbol agrupa gairebé quatre-cents termes, procedents del Diccionari general de l’esport que el TERMCAT està elaborant amb vista a publicar-lo l’any vinent. Uns quants d’aquests termes futbolístics han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT, com ara àrbitre -a assistent, blocar, servei inicial o sistema catenaccio. A més, però, n’hi ha molts d’altres, com ara xilena, vaselina, bicicleta o finta.

Per a cadascun d’aquests termes, es recullen la denominació, les equivalències en castellà, francès i anglès i, a més, la definició. La interfície utilitzada, igual com en tota la col·lecció “Diccionaris en Línia”, permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

El Diccionari general de l’esport, pres com a base d’aquest Diccionari de futbol, contindrà més de 13.000 termes corresponents a una setantena d’esports, que són els més practicats en els diversos territoris de parla catalana.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Més informació a www.termcat.cat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined