Ara que comença la temporada d’activitats a l’aire lliure, el Centre de Terminologia TERMCAT publica en el seu web (www.termcat.cat) el primer recull en català de termes relacionats amb els esports d’aventura.

La Terminologia dels esports d’aventura agrupa una vuitantena de termes referents a diverses activitats esportives ben diferents entre si, unides només pel factor de risc, el desig de superació d’un mateix i la pràctica en un entorn natural. Un bon grapat d’aquests termes han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT, com ara ala de pendent, també anomenada parapent, descens de barrancs (en castellà, barranquismo), salt de pont (en castellà, puenting), surf de caiac (en anglès, surfski) o surf aeri (en anglès, sky surfing).

Per a cadascun dels termes, es recullen la denominació, les equivalències en castellà, francès i anglès, i la definició. La interfície de consulta, pròpia de la col·lecció “Diccionaris en Línia”, permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

Els termes provenen del Diccionari general de l’esport, que el TERMCAT està elaborant amb vista a publicar-lo l’any vinent. Aquest diccionari contindrà més de 13.000 termes corresponents a una setantena d’esports, que són els més practicats als diversos territoris de parla catalana.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Més informació a www.termcat.cat.