El proper dimarts dia 29 de març es presentarà la Terminologia d’obstetrícia i ginecologia, a les 19.30 h a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

El TERMCAT col•labora en una obra de l’àmbit mèdic

La presentació de la Terminologia d’obstetrícia i ginecologia tindrà lloc el dia 29 de març a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques

El proper dimarts dia 29 de març es presentarà la Terminologia d’obstetrícia i ginecologia, a les 19.30 h a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

Presidirà l’acte el Dr. Josep Antoni Bombí, president de l’Acadèmia. Hi intervindran el Dr. Josep M. Lailla Vicens, president de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia; el Dr. Xavier Iglesias Guiu, director de la revista Ginecologia Catalana; el Dr. Manuel Balcells i Díaz, director d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; la Sra. Rosa Colomer, directora del TERMCAT i en representació de la Secretaria de Política Lingüística, i el Dr. Esteve Davi Armengol, autor del llibre.

L’obra és una publicació de la Societat Catalana d´Obstetrícia i Ginecologia, i ha estat elaborada pel Dr. Esteve Davi, ginecòleg, i Josep M. Nin, lingüista, amb l’assessorament del TERMCAT. La Terminologia d’obstetrícia i ginecologia ha estat editada per Nexus Médica, SL, gràcies al suport del Departament de Salut i de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta obra terminològica conté més de 1.000 termes relacionats amb el món professional obstetricoginecològic, dels quals s’ofereix la denominació en català i els equivalents en castellà i en anglès. Termes nous com ara treball de part, part a terme, part postterme i part preterme formen part del recull, juntament amb d’altres formes com píndola de l’endemà o quadrigemin –èmina, que tenen un àmplia difusió social.

El TERMCAT és un organisme participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Més informació a: www.termcat.net.

24 de març de 2005