La família Carraclough passa per serioses dificultats econòmiques i per sobreviure es veuen obligats a vendre la seva gossa Lassie, al Duc de Rudling

Després de diverses penalitats la gossa aconsegueix escapar-se i ha de recórrer 800 quilòmetres per aconseguir tornar a casa, passant per impressionants paratges naturals i sobrevivint a perills naturals i humans.

Aquesta pel·lícula es basa en el relat Lassie torna a casa d’Eric Knight. Lassie va ser portat a la gran pantalla per primer cop el 1943 i ha estat la pel·lícula que ha donat lloc a més llargmetratges i sèries de televisió. Tot i que aquesta versió és l’onzena  dedicada a la gossa Lassie, només és el segon cop que reflecteix la història original de Knight.

La pel·lícula es podrà veure en català a diverses sales de Catalunya i Mallorca: http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/cartellera.htm#divendres.

L’estrena de la versió catalana del film Lassie s’emmarca dins la campanya Dóna corda al cinema en català, una iniciativa de sensibilització per promoure i facilitar la presència de la llengua catalana al cinema.

Podeu veure la fitxa tècnica d’aquesta estrena al següent enllaç: http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/lassie.htm