La pelolícula es podrà veure en català a les sales: Diagonal Mar, Lauren Gràcia, Lauren Universitat (Barcelona); Multicinemes Catalunya (Berga); Lauren Costa Brava (Blanes); Multicinemes Figueres (Figueres); Cinemes Albéniz; Oscar Girona (Girona); Multicinemes El Nord (Granollers); Lauren Lleida, Rambla (Lleida); Atlàntida Multicinemes (Manresa); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cinemes Olot (Olot); Arinco (Palamós); Oscar Platja d\'Aro (Platja d\'Aro); Cinema Imperial (Sabadell); Cinesa (Sant Cugat del Vallès); Yelmo Cineplex (Sant Cugat del Vallès); Oscar Tarragona (Tarragona); AMC Parc Vallès, Cinema Segle XXI (Terrassa); Sucre (Vic); Kubrick (Vilafranca del Penedès); Porto Pi (Palma).

Quan Shrek es va casar amb la princesa Fiona no pensava convertir-se en rei. Ara, el rei Harold està malalt i l’Shrek ha de buscar un hereu per la corona si no vol haver de canviar el seu pantà per un tron. L’ogre, amb l’ajut dels seus amics Ase i Gat amb botes parteix a la recerca de l’Artie, cosí de la Fiona i possible hereu. Mentre el Príncep Blau ajunta un exèrcit de dolents de contes de fades per aconseguir en tron, però la tasca no els serà gaire fàcil ja que Fiona i la seva mare han reunit les heroïnes dels contes de fades per defensar el regne.

L’estrena de la versió catalana del film Shrek Tercer s’emmarca dins la campanya Dóna corda al cinema en català, una iniciativa de sensibilització per promoure i facilitar la presència de la llengua catalana al cinema.