Demà dijous, 22 de febrer, tindrà lloc a Tarragona la jornada L'acolliment lingüístic, un seguit d'activitats sobre llengua i immigració que té com a objectiu principal trobar elements de cololaboració que ajudin a coordinar les accions que es fan en matèria d'acolliment lingüístic. La inauguració de la jornada anirà a càrrec del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, a partir de les 10 hores

L’anterior edició es va dedicar als professionals de l’acolliment lingüístic i enguany, com a novetat, s’ha obert als professionals de l’acolliment en general. L’objectiu d’aquest canvi d’enfocament és afavorir la coordinació des de diversos àmbits, i ajudar els professionals que intervenen en l’acolliment de les persones nouvingudes a Catalunya per tal que tinguin els instruments necessaris per facilitar als nouvinguts l’accés a la societat que els acull. Aquest  accés a la societat acollidora implica l’aprenentatge de la llengua pròpia del país.

El canvi d’orientació de la jornada suposa també un canvi en el format, ja que, després d’una conferència del professor Eduard Carrillo que introduirà el tema, es farà un taller on els participants hauran de resoldre un cas pràctic que haurà de preveure des de les funcions pròpies dels serveis socials fins a l’acolliment lingüístic. Amb aquest taller es pretén que aflori tota la informació  relacionada amb cada cas i que els professionals detectin els elements de complementarietat en relació amb  la feina que desenvolupen professionals d’altres àmbits.

Tot i que  en principi estava previst que la jornada comptés amb 60 inscrits, finalment seran 90 els professionals que hi participaran. Es tracta de personal tècnic d’immigració, tècnics de normalització lingüística, treballadors socials, personal de l’equip de llengua i cohesió social del Departament d’Educació, professorat d’escoles d’adults, etc.