El Govern destina 150.000 euros per les obres del nou centre de formació d'hípica de Mollerussa

query_builder   7 setembre 2006 17:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina 150.000 euros per les obres del nou centre de formació d'hípica de Mollerussa

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Consell Català de l'Esport, subvencionarà amb 150.000 euros el nou centre de formació d'hípica que es construirà a les instalolacions de l'IES Agrària d'Urgell de Mollerussa. El projecte ha estat presentat avui amb la presència del secretari general de l'Esport, Manuel Ibern.

Ibern ha estat acompanyat per l’alcalde de Mollerussa, Antoni Bosch; el director de Serveis Territorials d’Educació, Lorenzo Ramírez; el representant territorial de l’Esport a Lleida, Antoni Baró; el director de l’IES Agrària d’Urgell, Antoni Reig, i el president de la Federació Catalana d’Hípica, Mateu Rosell.

El projecte del nou centre de formació i iniciació a la tecnificació d’hípica s’emmarca en l’acord entre el Consell Català de l’Esport, el Departament d’Educació i la Federació Catalana d’Hípica i s’inclou en el bloc de 49 actuacions previstes en el Pla de la Xarxa de Tecnificació Esportiva de Catalunya.

El Pla preveu unes subvencions totals de 28.634.100 euros per la construcció i condicionament de centres de tecnificació esportiva al territori català. El nou espai, que ocuparà unes 4 hectàrees, constarà de tres noves naus amb quadres per cavalls –dues d’elles ja existents s’han d’habilitar-, un caminador cobert, una zona de ponis, una pista coberta de 35x65 metres, un edifici de serveis (gimnàs, infermeria i manteniment), una pista oberta de competició de 100x65 metres i una pista de cros. El cost total de les obres s’acosta als 600.000 euros.

El secretari general de l’Esport ha explicat que “la construcció d’aquest nou centre públic de referència és un repte per Catalunya, no només per Mollerussa” i ha destacat que “permetrà explotar la potencialitat esportiva de la zona en un modalitat com l’hípica, que té un gran futur”.

El primer cicle formatiu d’hípica

Manuel Ibern també ha declarat que el nou centre de formació d’hípica s’ha de convertir en el futur en un centre de tecnificació i ha destacat especialment l’altra vessant del projecte, l’educativa, ja que a partir del curs 2007-2008 aquestes instal•lacions acolliran, per primera vegada, un cicle formatiu de Conductor d’Activitats Físiques i Esportives en el Medi Natural amb especialització d’hípica. Es tracta d’una titulació, concedida pel Departament d’Educació, que consta de 2.000 hores lectives, de les quals 250 es dedicaran a continguts específics d’hípica.

El president de la Federació Catalana d’Hípica, Mateu Rosell, ha assegurat que el nou espai “marcarà un abans i un després de l’hípica a Catalunya” i que “la regulació d’aquest tipus d’ensenyament afavorirà la creació de nous llocs de treball”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined