Demà dijous, dia 13 de gener, se celebrarà a Saragossa la reunió dels responsables de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània de les cinc regions i comunitats autònomes que integren l’associació: Aragó, Balears, Catalunya, Midi Pyrénées i Languedoc-Roussillon.  Aquesta és la primera reunió que es celebra després de la constitució solemne de l’Euroregió el passat 29 d’octubre a Barcelona per part dels presidents de les cinc regions. Per part catalana assistirà a la reunió Margarita Obiols, secretària de Relacions Internacionals i directora del Programa per l’Euroregió del govern català.

La jornada de treball té com objectiu fixar les bases del projecte i suposarà el debat de les propostes que cada representat posarà sobre la taula al voltant de temes com el funcionament de l’Euroregió, la identificació de projectes prioritats de cooperació o l’elaboració d’una estratègia de comunicació per apropar aquesta nova associació a la societat. 

Entre d’altres aportacions Catalunya proposarà la realització d’un viatge oficial dels presidents Marcel•lí Iglesias, Jaume Matas, Pasqual Maragall, Georges Fréche i Martin Malvy, a Brussel•les amb l’objectiu de presentar l’Euroregió Pirineus Mediterrània al president de la Comissió Europea Durao Barroso. Així mateix, també proposarà que les regions que integren l’Euroregió Pirineus-Mediterrània participin d’una manera activa en la Conferència Euromediterrània Barcelona +10 que se celebrarà el proper mes de novembre.