L'Associació Catalana d'Hamburg "El Pont Blau" rep el reconeixement oficial del Govern

query_builder   2 maig 2007 16:00

event_note Nota de premsa

L'Associació Catalana d'Hamburg "El Pont Blau" rep el reconeixement oficial del Govern

El consell executiu, reunit avui, ha donat reconeixement oficial a L'Associació Catalana d'Hamburg "El Pont Blau". Amb aquest reconeixement ja són 116 les comunitats catalanes de l'exterior (CCE) que treballen amb el suport del Govern català per projectar Catalunya al món.

L'Associació Catalana d'Hamburg "El Pont Blau" va ser creada el gener de l'any 2004 per iniciativa d'un grup de catalans i alemanys catalanòfils residents a Hamburg. Des de la seva fundació l’entitat ha dut a terme diverses activitats dirigides a donar a conèixer la cultura catalana. L’associació, que va experimentar un fort creixement durant el 2006, ha organitzat, pels vols de Sant Jordi, el Primer Festival de Cultura Catalana a Hamburg, que ha permès als ciutadans apropar-se a la cultura i tradicions catalanes a través de la mostra instal·lada al “Museum für Völkerkunde”. Podeu trobar més informació sobre "El Pont Blau" al web de l’associació: www.elpontblau.de.

Amb el reconeixement del Govern, l’Associació Catalana d’Hamburg podrà beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis per part de la Generalitat com l’enviament de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català, ajuts a la creació de pàgines web, beques per a estudis de postgrau a Catalunya, estades a Catalunya destinades a joves, exposicions internats o descomptes per poder veure la Televisió de Catalunya Internacional (TVCi), entre d’altres.

Les Comunitats Catalanes de l’Exterior és el terme que designa, d’ençà de la promulgació de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior, aquelles agrupacions privades de gent catalana i estrangera catalanòfila arreu del món (casals, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que el Govern català ha reconegut per acord oficial. Aquestes entitats tenen com a objectius principals la promoció de Catalunya entre la societat civil i el suport a la gent catalana resident a l’exterior de Catalunya. Actualment, són essencialment una finestra cultural de Catalunya en la terra que les acull. Actualment la presència de comunitats a l’exterior oficialment reconegudes pel Govern de la Generalitat és de 116 a gairebé 40 països d’arreu del món.

undefined
undefined
undefined
undefined