Una trentena de representants participaran al Fòrum Jove de les Comunitats Catalanes de l'Exterior que se celebrarà a l'Alberg Josep Ma Batista i Roca del Masnou entre el 18 i el 22 de juny, organitzat per la Secretaria d'Afers Exteriors del Departament de la Vicepresidència. Els representants de les comunitats tenen entre 21 i 35 anys i s'han desplaçat a Catalunya provinents d'una desena de països.

El Fòrum, que enguany celebra la seva segona edició, respon a una demanda de les mateixes comunitats catalanes: fer una introducció a la gestió d’entitats de caràcter cultural per tal que aquests joves s’impliquin en la direcció i coordinació de les activitats de promoció i difusió de la cultura i realitat catalanes que organitzen les seves entitats d’origen.

La trobada també permetrà enfortir el treball en xarxa de les comunitats catalanes, estrènyer els lligams entre la gent jove que hi pertany i consolidar la renovació generacional de les entitats.

Aquesta formació i l'intercanvi d'experiències al Fòrum Jove permetrà que les comunitats catalanes arreu del món puguin impulsar encara més la tasca de projecció exterior de la cultura de Catalunya.

S'hi han programat diverses sessions de treball per informar i debatre temes com ara el finançament i la gestió de les entitats de l’exterior, les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació per a la difusió de les activitats, la política lingüística a Catalunya, la política de joventut, la cooperació al desenvolupament, el sistema universitari o la difusió i projecció exterior de Catalunya.

Participaran en la trobada joves de comunitats catalanes pertanyents a diferents xarxes de treball geogràfiques, com ara les xarxes “Con Sud” (Asunción, Bahía Blanca, Buenos Aires, Córdoba, Guayaquil, La Plata, Montevideo, Paraná, Quito, Rosario) “Europa” (Andorra, Brussel·les, Lausana), “Mèxic, Amèrica Central i Carib” (Caracas, Costa Rica, Mèxic DF) i “Nord-amèrica” (Quebec).

L’acte d’inauguració del Fòrum que anirà a càrrec del Responsable de l’Àrea de les Comunitats Catalanes de l’Exterior, Rafael Caballeria, tindrà lloc dilluns, dia 18 a les 16.00 hores a l’Alberg Josep M. Batista i Roca (Av. Senyors Cusí i Fortunet 52) d’ El Masnou.