La Maison de la Catalogne acull, a partir de demà, l'exposició "Gràcies Met..." en homenatge a les "Lectures per a infants" del Comissariat de Propaganda. L'inici de la mostra coincideix amb la presentació, també a la Maison, de la traducció al francès de la novel·la Incerta Glòria, de Joan Sales, que ha rebut el suport de l'Institut Ramon LLull.

L’acte de presentació de la novel·la Gloire incertaine tindrà lloc demà dimecres, dia 23 de maig a les 19:00 hores i comptarà amb la presència del secretari d’Afers Exteriors, Albert Royo i Mariné; el director de l’Institut Ramon LLlull, Josep Bargalló; l’escriptor Joan Goytisolo, autor del pròleg i Maria Bohigas, traductora de l’edició francesa i néta de l’autor.

La mostra “Gràcies Met…” (Jaume Miravitlles 1906-1988). Lectures per a infants del Comissariat de Propaganda, que es podrà veure a la Sala d’exposicions de la Maison de la Catalogne fins el 30 de juny, s’emmarca en el programa d’activitats previst per a aquest any i substitueix l’anterior exposició sobre Lluís LLach.

El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya es va crear el 1935. Encapçalada per Jaume Miravitlles, aquesta institució, adscrita al Departament de Presidència de la Generalitat, va produir molts i diversos materials: cartells, revistes, llibres, fotografies, documentals cinematogràfics… El Comissariat va dedicar una atenció especial a les publicacions per a infants i va editar la col·lecció “La Biblioteca Infantívola”. La tasca de suport a la infància del Comissariat es dugué a terme de manera continuada des de la seva creació, l’octubre del 1936, fins a l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el gener de 1939. Durant aquest temps el Comissariat desplegà una intensa activitat destinada a apaivagar els efectes de la guerra sobre els infants. L’exposició “Gràcies Met…”, que ara es pot veure a la Maison, vol mostrar aquest treball, i a banda de les reproduccions a gran escala d’algunes de les pàgines d’aquests llibres, recull cinc dels sets exemplars originals editats entre els anys 1937 i 1938.