Diumenge se celebra el Dia Internacional de la Catalunya Exterior

query_builder   27 abril 2007 14:07

event_note Nota de premsa

Diumenge se celebra el Dia Internacional de la Catalunya Exterior

El proper diumenge, 29 d'abril se celebra, d'acord amb una resolució del Parlament de Catalunya, el Dia Internacional de la Catalunya Exterior en reconeixement a la tasca de totes les catalanes i catalans de manteniment, difusió i promoció de la cultura i realitat catalanes en els seus llocs de residència. Amb motiu d'aquesta celebració, el Secretari d'Afers Exteriors, Albert Royo i Mariné, ha reiterat el compromís del Govern d'actualitzar la Llei de Suport a les Comunitats Catalanes de l'Exterior per tal "d'adaptar-la a nova realitat d'aquestes entitats"

Actualment l’emigració catalana ja no és forçada per motius polítics o econòmics, sinó que respon a motius laborals i professionals. Aquesta nova circumstància, ha dit Albert Royo, fa necessari, d’una banda, replantejar l’antiga llei i de l’altra crear mecanismes que permetin una major agilitat en les relacions entre la Generalitat i les comunitats a l’exterior. Aquestes noves eines han de permetre consolidar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) tant en la relació entre l’administració i les comunitats que viuen a l’exterior, com entre les mateixes comunitats, amb la finalitat que es fomenti la creació de xarxes i una interrelació més fluïda.

Les Comunitats Catalanes de l’Exterior és el terme que designa, d’ençà de la promulgació de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior, aquelles agrupacions privades de gent catalana i estrangera catalanòfila arreu del món (casals, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que el Govern català ha reconegut per acord oficial.

Amb aquest reconeixement, les entitats poden beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis per part de la Generalitat com l’enviament de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català, ajuts a la creació de pàgines web, beques per a estudis de postgrau a Catalunya, estades a Catalunya destinades a joves, exposicions internats o descomptes per poder veure la Televisió de Catalunya Internacional (TVCi), entre d’altres. Aquestes entitats tenen com a objectius principals la promoció de Catalunya entre la societat civil i el suport a la gent catalana resident a l’exterior de Catalunya. Actualment, són essencialment una finestra cultural de Catalunya en la terra que les acull. Actualment la presència de comunitats a l’exterior oficialment reconegudes pel Govern de la Generalitat és de 115 a gairebé 40 països d’arreu del món.

undefined
undefined
undefined
undefined