ACC s’ha compromès davant el Departament de Treball i Indústria i del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a recapitalitzar la companyia amb la quantitat suficient per poder obtenir un balanç equilibrat abans del 31 de març de 2006 i mantenir-lo fins el 2010; presentar el pla de viabilitat als representants dels treballadors i de l’autoritat laboral i acordar amb ells les condicions previstes en el pla; portar a terme els diferents projectes presentant-los en els terminis previstos en el seu pla als diferents programes d’ajuts; i incrementar l’esforç en personal i en recursos en les àrees comercial i d’R+D de la filial espanyola.

Al mateix temps, l’empresa ha acordat engegar diversos projectes vinculats a la R+D+i com per exemple la introducció en el mercat d’una nova gamma de compressors frigorífics de la màxima eficiència o el desenvolupament d’un compressor de petita cilindrada apte per a treballar amb CO2, entre d’altres.

El Departament de Treball i Indústria de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç podran destinar, si es compleixen tots els requisits pactats, 15,2 milions d’euros en concepte de noves inversions i ajuts a nous projectes en matèria de Recerca, Desenvolupament i la Innovació (R+D+i), segons han acordat aquest matí en una reunió representants de la pròpia companyia, del Departament i del Ministeri. La concessió d’ajuts per part de les dues administracions està subjecte a l’acompliment efectiu del pla d’inversions per part de l’empresa.

El Departament podria aportar fins a un màxim de 5 milions d’euros en concepte d’ajuts per fomentar la R+D+i i el Ministeri podria destinar de l’ordre de 10,2 milions d’euros en forma de bestretes reemborsables, si l’empresa compleix el compromís d’invertir un total de 26,7 milions d’euros.

El compromís del Departament de Treball i Indústria també contempla la possibilitat de destinar ajuts en l’àmbit de la diagnosi sobre l’eficiència energètica i el potencial estalvi vinculat a les plantes de Cervera i Sant Quirze del Vallès així com en estudis sobre les possibilitats de desenvolupament de nous negocis.

Les quantitats del finançament que aportin les dues administracions queden subjectes a la presentació de projectes viables i tecnològicament innovadors en règim de concurrència pública i seguint les regles de competència en matèria d’ajuts d’Estat i, en particular, a les de transparència.

Així mateix, s’ha constituït una Comissió de Seguiment -integrada per representants del Ministeri, del Departament, de l’empresa i dels treballadors- amb l’objectiu de verificar l’evolució i execució del pla de viabilitat de la companyia.

L’acord ha estat signat aquest matí pel director general de Desenvolupament Industrial del Ministeri, Jesús Candil; el Secretari d’Indústria del Departament de Treball i Indústria, Jordi Carbonell; el director de Recursos Humans d’ACC, Paolo Candotti; i el director general d’ACC Spain, Jordi Riu.

Dimarts, 28 de febrer de 2006