El CIDEM participa amb el nou Espai d'Innovació a diferents fires de Catalunya

query_builder   29 maig 2006 14:39

event_note Nota de premsa

El CIDEM participa amb el nou Espai d'Innovació a diferents fires de Catalunya

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), centre adscrit al Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, participarà amb un nou Espai d’Innovació a diferents fires i actes que es portaran a terme als propers mesos al territori català. Es tracta d’un estand de grans dimensions, que servirà per a facilitar informació sobre les Xarxes de Transferència Tecnològica, presentar les línies de recerca de cada centre i també com a punt de trobada entre empreses i universitats que vulguin col·laborar en matèria d’avenços tecnològics.

L’Espai d’Innovació es podrà veure a l’Internet Global Congress (IGC), als actes del dia de l’emprenedor, a l’Expoaviga i a la Fira de la Innovació de Terrassa. Aquest espai s’ha pogut veure per primer cop al Saló Internacional de la Logística (SIL), que s’ha celebrat a Barcelona del 23 al 26 de maig.

En aquest espai, els empresaris que estiguin disposats a innovar per tal d’aconseguir que el seu negoci sigui més competitiu, podran rebre per part del CIDEM assessorament personalitzat i totalment gratuït. També aconseguiran suport en tot el procés d’estructuració de projectes d’innovació, proveïdors de tecnologia adequats a les seves necessitats i informació especialitzada sobre tendències del seu sector. A l’Espai d’Innovació els empresaris i emprenedors també poden obtenir informació sobre fonts de finançament per fer realitat els seus projectes d’innovació.

 També s’ha previst en aquest Espai d’Innovació una zona on les empreses podran reunir-se amb universitats i centres d’investigació, amb l’objectiu de crear oportunitats de transferència tecnològica. Les trobades permetran que el coneixement i la tecnologia que hi ha en el món científic siguin aprofitats per les empreses i serveixin per crear nous productes i serveis que demana el mercat i, a l’inversa, fer arribar les necessitats de les empreses al món científic.

Les Xarxes de Transferència Tecnològica

L’Espai d’Innovació servirà també per explicar el sistema català de transferència tecnològica i del coneixement, format per sis xarxes, que permet a les empreses, universitats i centres d’investigació transferir informació sobre avenços tecnològics. Entre aquestes xarxes hi hauria la de trampolins tecnològics (que fomenta la creació de noves empreses des de les universitats), la xarxa de centres tecnològics (una agrupació dels principals centres de Catalunya que s’encarreguen de proporcionar serveis de recerca), els centres de difusió tecnològica (que ajuden les empreses a innovar, però d’una manera més sectorial), la xarxa de centres de suport a la innovació tecnològica i la xarxa d’assessors tecnològics (formada per professionals amb experiència industrial que assessoren les empreses). Finalment, la xarxa IRC s’encarrega de posar en contacte oferta i demanda tecnològica entre Catalunya i Europa.

L’Espai d’Innovació

El CIDEM ha dissenyat l’estand de forma flexible per tal que es pugui adaptar a qualsevol espai de les fires. Disposarà d’uns taulells per a realitzar reunions i trobades, tindrà uns plafons explicatius sobre les Xarxes de Transferència Tecnològica i també un mapa de Catalunya amb la ubicació de tots els centres.

Dilluns, 29 de maig del 2006

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined