El Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha celebrat la nova aposta estratègica de l’empresa japonesa Showa per Catalunya en l’acte de commemoració del 15è aniversari de la companyia, que s’ha fet avui a les instal.lacions de l’empresa a Martorelles (Vallès Oriental). Showa Europe S.A es dedica a la fabricació i comercialització d’amortidors per a motocicletes.

Rañé ha elogiat la decisió de l’empresa japonesa d’invertir més de tres milions d’euros en el trasllat a la fàbrica de Martorelles de la producció de tres nous models d’amortidors avançats (WAD, Cartridge i ESA), que fins ara es fabricaven al Japó. A més, dos productes d’alta tecnologia per als models de les motocicletes Triumph i Ducati, actualment fabricats al Japó, també es faran a la planta catalana, l’única productiva per a motocicletes existent a Europa.

“És fonamental per al sector de l’automoció de Catalunya”, ha dit el Conseller, “l’aposta per la qualitat i pels nous productes amb valor afegit”. La perspectiva de futur del sector, ha afegit Rañé, “es millora amb inversions en nous productes per ser més competitius. Ens equivocaríem si volguéssim competir amb els instruments que teníem fa 20 anys”.

L’Agència Catalana d’Inversions del Departament de Treball i Indústria ha assessorat la companyia japonesa en el projecte de trasllat a Catalunya dels nous productes que fins ara tan sols es fabricaven al Japó, la qual cosa comporta una inversió de més de tres milions d’euros.

Showa Europe S.A és l’única planta de l’empresa a Espanya. Establerta al 1990 a Martorelles, compta amb 340 treballadors i fabrica amortidors per a motocicletes de gran cilindrada de les principals marques mundials.

 Dilluns, 19 de desembre de 2005