El Departament de Treball i Indústria ha atorgat 1.555.050 euros per a subvencionar 53 projectes inclosos al Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya (PLEGAC). Els projectes subvencionats han comportat una inversió de 3.723.208 euros. El pressupost del PLEGAC de 2006 és de 1.100.000 euros.Els ajuts atorgats al període 2004-2005 comporten un increment del 139% respecte dels 650.506 euros concedits a la legislatura anterior (2000-2003). A més, amb l’1.100.000 euros pressupostats el 2006, les subvencions del PLEGAC als últims tres anys hauran quatriplicat les de l’anterior legislatura.

El Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha dit que l’increment del pressupost per a l’extensió de la xarxa de gas “és la nostra aposta per que tot el territori es beneficïi de la diversificació de les fonts energètiques”.

En aquest sentit, Rañé ha afegit que els 53 projectes subvencionats incideixen en municipis on viuen al voltant de 60 mil persones. “Volem mantenir la velocitat de creuer en els ajuts”, ha assegurat el Conseller,“i al 2015, quan finalitzi el Pla de l’Energia, el 98,1 % dels ciutadans tindran accés a la xarxa de gas”.

Finalitats del PLEGAC

El Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya (PLEGAC) té per objectiu l’impuls de la gasificació en àmbits territorials allunyats de la xarxa de gas natural.

Les subvencions es destinen a l’execució d’obres d’instal.lació per al subministrament de gas en el medi rural que incideixen directament en la millora de la qualitat de vida dels seus habitants o en el desenvolupament dels sectors agrícola i ramader, industrial i de serveis.

Aquestes obres poden ser per extensió o ampliació de les xarxes de gas existents en el medi rural; per nova instal.lació o ampliació de les xarxes locals de gas canalitzat, a partir de dipòsits centralitzats de gas liquat del petroli o de gas natural liquat.

Els destinataris de les subvencions, que tramiten les peticions a travès de les administracions locals, poden rebre una quantitat de fins al 50% del cost de les obres. Excepcionalment, alguna obra seleccionada pot rebre una subvenció del 80% per raó del seu interès social.

Dimecres, 28 de desembre de 2005