Acord per a la creació del Centre de Desenvolupament Tecnològic d'Alstom a Sta. Perpètua

En el nou centre treballaran un centenar de persones

query_builder   20 gener 2005 14:04

event_note Nota de premsa

Acord per a la creació del Centre de Desenvolupament Tecnològic d'Alstom a Sta. Perpètua

En el nou centre treballaran un centenar de persones

El conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, i el president d’Alstom España, Antonio Oporto, han signat avui un protocol de col·laboració per a la creació d’un Centre de Desenvolupament Tecnològic que sestablirà al Centre Productiu d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda.

Nova aposta empresarial per Catalunya

EL CONSELLER DE TREBALL I INDÚSTRIA, L’ALCALDESSA DE SANTA PERPÈTUA I L’EMPRESA ALSTOM SIGNEN UN ACORD PER A LA CREACIÓ D’UN CENTRE DE DESENVOLUPAMENT TECNOLÒGIC EN AQUEST MUNICIPI

En el nou centre treballaran un centenar de persones

El conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, i el president d’Alstom España, Antonio Oporto, han signat avui un protocol de col·laboració per a la creació d’un Centre de Desenvolupament Tecnològic que s‘establirà al Centre Productiu d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda.

La signatura d’aquest acord avala la política del Departament de Treball i Indústria de donar suport a les empreses que basen la seva consolidació i projecten el seu creixement en la recerca, el desenvolupament i innovació dels seus productes en benefici del teixit industrial català.

El nou centre d’Alstom

El nou centre d’Alstom es dedicarà, principalment, al disseny de material ferroviari destinat al transport urbà i interurbà, i iniciarà els primers treballs d’innovació i desenvolupament tecnològic amb la construcció dels 50 trens de la futura línia 9 del metro de Barcelona. La Generalitat de Catalunya, l’Autoritat del Transport Metropolità i Alstom van signar un contracte de 280 milions d’euros per a la fabricació de l’anomenat “metro intel·ligent”.

Els continguts d’aquest Centre d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic de l’empresa Alstom Transporte S.A. de Santa Perpètua de Mogoda, estaran finalitzats abans del 31 de març d’aquest any, iniciant-se a partir d’aquesta data el període de posada en marxa del centre. En aquest Centre i en els departaments d’enginyeria annexes treballaran un centenar de persones. Estarà dirigit i gestionat des del centre productiu de Santa Perpètua, i s’estructurarà en dues plataformes tecnològiques complementàries: una a Santa Perpètua de Mogoda i l’altra al districte 22@ de Barcelona.

Suport del Govern i de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

Amb l’acord signat avui, el Departament de Treball i Indústria validarà els continguts presentats del projecte del nou Centre d’Alstom amb l’objectiu de que s’ajustin a les bases establertes pels programes de foment de la inversió en R+D+i. El Departament de Treball i Indústria ha dissenyat un conjunt d’actuacions per potenciar la creació d’una xarxa de centres tecnològics i de centres de difusió tecnològica que permeti superar el dèficit d’infrastructures de suport a la innovació de l’economia catalana, dotant a les empreses de nous recursos tecnològics per a que aquestes puguin millorar la seva capacitat de duu a terme innovacions de producte i de procés. 

De forma paral·lela a la creació d’aquesta xarxa, el Departament dóna suport a projectes d’inversió empresarial en activitats de R+D+i com el signat avui amb l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i Alstom. Per aquest motiu, el Departament dirigit per Josep Maria Rañé ha destinat 28,9 milions d’euros del seu pressupost d’enguany als programes de foment de la inversió en recerca, desenvolupament i innovació  industrial; i 5 milions d’euros als Centres Tecnològics.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda endegarà un Pla d’acció a favor de la innovació i el desenvolupament tecnològic al municipi amb l’objectiu de crear un espai de cooperació entre les empreses i les administracions públiques a l’entorn geogràfic més immediat.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, compromès en el desenvolupament econòmic i social del municipi, promourà els processos de concertació entre les administracions públiques, els agents socials i el sector privat com a mitjà per a incrementar les capacitats d’innovació i competitivitat de les empreses i per afavorir la inserció de capital humà al sector empresarial. Un llarg camí, ja iniciat per l’Ajuntament de Santa Perpètua, per mitjà de la concertació, que ens ha de portar cap a un sistema productiu que aposta pel desenvolupament econòmic sostenible. Un desenvolupament basat en l’economia del coneixement on són peces bàsiques la inversió en capital tecnològic i la formació permanent dels treballadors i treballadores. La posada en marxa d’aquest centre d’innovació n’és un bon exemple d’aquest esperit de col·laboració.

   

Arrelament d’Alstom a Catalunya

La decisió d’Alstom de crear un Centre de Desenvolupament Tecnològic a Santa Perpètua de Mogoda és un exemple més que confirma la seva aposta pel futur de l’empresa a Catalunya, i per la qualificació dels seus llocs de treball, la millora de la competitivitat i la potenciació de les seves activitats en R+D+i. Amb el nou Centre, Alstom pretén liderar en la Regió Metropolitana de Barcelona un àrea d’innovació tecnològica i dinamitzar un “clúster” en el camp de les tecnologies ferroviàries del transport urbà.

Al novembre de l’any 2004, Alstom Power, la divisió d’infrastructures energètiques de la multinacional Alstom, va anunciar el trasllat de la seva seu social, al País Basc, al World Trade Center de Cornellà, on també s’instal·la un Centre d`Excel.lència Tecnològica on hi treballen 75 persones.

Alstom te 1.127 empleats a Catalunya, dels quals 911 treballen al Centre de Producció d’Alstom Transport a Santa Perpètua de Mogoda. Aquest centre es dedica al disseny i construcció de material rodant ferroviari de la companyia a tot el món, des de Trens d’Alta Velocitat a Metros i Tramvies.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined