Sisè comunicat del brot de legionel·la a Vic

query_builder   8 novembre 2005 19:39

event_note Nota de premsa

Sisè comunicat del brot de legionel·la a Vic

El Departament de Salut ha tingut coneixement del diagnòstic d’un nou cas de legionel•la a Vic, xifra que situa en trenta-un el nombre d’afectats pel brot de legionel•la.

Es tracta d’un home de 36 anys que va iniciar símptomes el dia 3 de novembre i va ingressar ahir dia 7 a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

La resta dels afectats, 30 en total, dos van morir, dos estan a l’UCI de l’hospital General de Vic, 1 a l’UCI de l’hospital Trueta de Girona, 14 ja han estat donats d’alta i els 15 restants continuen ingressats a l’hospital General de Vic i a la Clínica Sant Josep de Vic i evolucionen favorablement.

El Departament de Salut, en col•laboració  amb l’Ajuntament de Vic, han portat a terme, en un radi d’acció de fins a 2 kilòmetres, les investigacions epidemiològiques i ambientals per tal d’esbrinar l’origen del brot. En total, s’han inspeccionat més de 40 empreses, i s’han pres 29 mostres corresponents a tots els circuits de refrigeració operatius en el moment de produir-se el brot. Les mostres actualment estan en processament de laboratori.

També s’ha fet desinfecció de xoc en 25 torres de refrigeració de 4 empreses situades dins el radi d’acció per tal de garantir el control del brot.

Atès que el període d’incubació és de 10 dies, fins el moment no es pot descartar que pugui seguir apareixent altres cas contagiat anteriorment a la desinfecció de xoc.

Cal insistir en el fet que no és necessari que la població prengui cap tipus de mesura preventiva i que es pot visitar la ciutat de Vic amb normalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined