El Departament de Salut ha tingut coneixement del diagnòstic de set casos nous de legionel•la a Vic, xifra que situa en trenta-vuit el nombre d’afectats pel brot de legionel•la.

El primer cas és un home de 72 anys, va iniciar símptomes el dia 1 de novembre i va ingressar el dia 7 a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

El segon cas és un home de 55 anys, va iniciar símptomes el dia 2 de novembre i va ingressar ahir a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

El tercer cas és un home de 51 anys, va iniciar símptomes el dia 4 de novembre i va ingressar ahir a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

El quart cas és una dona de 61 anys, va iniciar símptomes el dia 5 de novembre i ha ingressat avui a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

El cinquè cas és una dona de 60 anys, va iniciar símptomes el dia 5 de novembre i ha ingressat avui a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

El sisè cas és un home de 73 anys, va iniciar símptomes el dia 4 de novembre i ha ingressat avui a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

El setè cas és un home de 79 anys, va iniciar símptomes el dia 6 de novembre i ha ingressat avui a l’hospital General de Vic. Evoluciona favorablement.

La resta dels afectats, 31 en total, dos van morir, 1 està a l’UCI de l’hospital General de Vic, 1 a l’UCI de l’hospital Trueta de Girona, 15 ja han estat donats d’alta i els 12 restants continuen ingressats a l’hospital General de Vic i a la Clínica Sant Josep de Vic i evolucionen favorablement.

El Departament de Salut, en col•laboració  amb l’Ajuntament de Vic, han portat a terme, en un radi d’acció de fins a 2 kilòmetres, les investigacions epidemiològiques i ambientals per tal d’esbrinar l’origen del brot. En total, en el decurs de la investigació, s’han inspeccionat més de 40 empreses i s’han pres 29 mostres corresponents a tots els circuits de refrigeració operatius en el moment de produir-se el brot.

Les mostres estan en processament al laboratori i resta obtenir els resultats dels cultius que estaran disponibles els propers dies. Un cop obtinguts es podrà comparar amb els resultats de les proves fetes als malalts.

També s’ha fet desinfecció de xoc en 25 torres de refrigeració de 4 empreses situades dins el radi d’acció per tal de garantir el control del brot.

Atès que el període d’incubació és d’aproximadament 10 dies, fins el moment no es pot descartar que pugui seguir apareixent altres cas contagiat anteriorment a la desinfecció de xoc.

Cal insistir en el fet que no és necessari que la població prengui cap tipus de mesura preventiva i que es pot visitar la ciutat de Vic amb normalitat.