Segon comunicat del brot de legionellosi a Granada que afecta residents a Catalunya

query_builder   20 abril 2006 18:26

event_note Nota de premsa

Segon comunicat del brot de legionellosi a Granada que afecta residents a Catalunya

El Departament de Salut i la Delegació de Salut de Granada han tingut coneixement d’un cas més de legionel•losi. Amb aquests ja són 15 casos de legionel•losi en persones que recentment van estar a la localitat granadina d’Almuñecar. Els afectats tenen en comú haver estat allotjats en un establiment hoteler del municipi. Tècnics de la Delegació de Salut de Granada han adoptat les mesures oportunes per evitar la propagació del brot.

El primer cas és una dona de 77 anys que va iniciar símptomes el dia 25 de març i no va requerir ingrés.

El segon cas és un home de 73 anys, que va iniciar símptomes el dia 1 d’abril i està ingressat a l’Hospital de Viladecans.

El tercer cas és un home de 77 anys que va ingressar el dia 5 d’abril a l’Hospital de Viladecans.

El quart cas és un home de 75 anys que no va requerir ingrés hospitalari.

El cinquè cas és un home de 75 anys, que va iniciar símptomes el 31 de març i està hospitalitzat a l’Hospital de Viladecans.

El sisè cas és un home de 82 anys que va iniciar símptomes el 3 d’abril, va estar ingressat a l’Hospital Clínic i ja ha estat donat d’alta.

El setè cas és una dona de 61 anys que va iniciar símptomes el 12 d’abril, va estar ingressat a l’Hospital de l’Esperit Sant i ja ha estat donat d’alta.

El vuitè cas és una dona de 60 anys que va iniciar símptomes el 10 d’abril i està ingressada a l’Hospital de l’Esperit Sant.

El novè cas és una dona de 75 anys, que va iniciar símptomes durant la seva estada a Granada, el dia 13 d’abril va ingressar a l’Hospital de Sant Pau i ja ha estat donat d’alta.

Un tercer cas pendent de confirmació ha estat notificat pel Servei d’Epidemiologia de Granada. Es tracta d’un home de 65 anys, resident a Catalunya i que es troba ingressat a l’Hospital de Motril.

Els altres dos casos pendents són una dona de 62 anys i un home de 85 anys, residents a Catalunya. L’home es troba ingressat a l’Hospital de Motril.

També estan pendents de confirmar dos casos més detectats a Catalunya. Una dona de 75 anys que va iniciar símptomes el 8 d’abril, va estar ingressada a l’Hospital Clínic i un home de 78 anys que va iniciar símptomes el 7 d’abril i va estar hospitalitzat a l’Hospital Clínic. Aquests dos casos ja han estat donats d’alta.

D’altra banda, s’està estudiant si un home que va morir en el seu domicili el dia 13 d’abril i del qual encara no es coneix els resultats de l’autòpsia té relació amb els altres afectats.

Tècnics de Salut Ambiental del Districte Sanitari Granada-Sur han procedit a la inspecció de l’establiment sospitós, en el que s’han pres mostres d’aigua  d’acumuladors i d’una font ornamental. S’han dut a terme tractament de xoc tèrmic i químic a l’agua calenta. Fins el moment, tres de les mostres han donat positives a legionela pneumophila.

En espera dels resultats, i com a mesura de precaució, la Delegació de Salut ha sol•licitat el tancament cautelar de l’establiment.

Atès que el període d’incubació és de 10 dies, fins el moment no es pot descartar que pugui aparèixer algun altre cas contagiat amb anterioritat i que no s’hagi detectat.