La consellera de Salut, Marina Geli, acompanyada del director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), Raimon Belenes, i del director de la Divisió d'Atenció Primària de l'ICS, Ramon Morera, oferiran demà dijous, 6 de juliol de 2006, a les 10.00 hores, una roda de premsa per presentar els nous aparells mèdics que l'ICS ha adquirit recentment pel sistema de rènting, així com les activitats de formació en l'ús d'aquests nous equips. Durant l'acte, que se celebrarà al CAP Rio de Janeiro de Barcelona, els professionals de l'atenció primària faran diverses demostracions in situ de les possibilitats d'alguns dels aparells adquirits, com ara la connexió directa dels electrocardiogrames i espiròmetres amb el sistema eCAP d'història clínica informatitzada utilitzat per tots els centres de salut de l'ICS.

L'ICS ha adquirit per als seus centres de salut un total 1.936 nous aparells per a tot Catalunya, amb una inversió de 17,5 milions d'euros. Aquests aparells permetran que els professionals d'atenció primària tinguin més capacitat per resoldre els problemes de salut amb una major prevalença entre la població catalana. Per exemple, els espiròmetres, pulsioxímetres i mesuradors de CO permetran millorar l'atenció al tabaquisme i a les malalties respiratòries cròniques. Les càmeres no midriàtiques i els tonòmetres, que serveixen per fer revisions oftalmològiques, permetran millorar l'atenció a les persones diabètiques. Els electrocardiògrafs i els desfibriloladors milloraran l'atenció a les persones amb malalties cardíaques. Els electrobisturís i els aparells de crioteràpia permetran fer petites intervencions quirúrgiques i atendre els casos lleus de lesions dermatològiques.


CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Roda de premsa de presentació dels nous equips mèdics dels centres de salut adquirits per l'ICS amb la modalitat de rènting
DIA:Dijous, 6 de juliol de 2006
HORA:10.00 hores
LLOC:CAP Rio de Janeiro
Av. de Rio de Janeiro, 83-91
Barcelona