Recomanacions del Departament de Salut a l'hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

query_builder   19 juny 2006 10:30

event_note Nota de premsa

Recomanacions del Departament de Salut a l'hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

Un dels aspectes típics de l’arribada de l’estiu són les revetlles de Sant Joan i Sant Pere que venen acompanyades del consum dels productes de pastisseria tradicionals en aquestes dates, les coques. Per això, des del Departament de Salut es vol recordar a elaboradors i consumidors la importància de respectar les normes bàsiques d’higiene per tal de poder celebrar aquestes festivitats amb seguretat, pel que fa al consum de coques, i especialment les que van farcides amb nata o crema.

Els productes de pastisseria, sobretot els que porten algun tipus de farciment, són especialment susceptibles a permetre la proliferació de microorganismes en cas d’una possible contaminació microbiana. Aquesta contaminació inicial es pot produir per una errada en la observança de les normes d’higiene. Si a tot això si suma l’increment de les temperatures en aquesta època de l’any, el risc que es pugui produir una toxiinfecció alimentària pel consum d’aquest productes és elevat. D’aquí la importància de ser curosos en l’aplicació de les normes bàsiques d’higiene amb aquests productes. 

Els serveis d’inspecció del Departament de Salut han intensificat la vigilància en els establiments elaboradors i s’ha demanat la col•laboració dels diferents gremis i associacions professionals en aquest àmbit per recordar als elaboradors que cal extremar la higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació.

En el cas dels consumidors, el seu paper també és important en la prevenció i la seguretat del producte des de la seva compra fins que es consumeix. En el moment d’adquirir les coques, s’ha de tenir en compte d’escollir un establiment autoritzat per a l’elaboració i/o venda d’aquests aliments, s’han de mantenir en fred aquelles coques que continguin crema o nata i cal seleccionar el producte en funció de les possibilitats de conservació fins al moment del consum.

A nivell informatiu, el Departament de Salut té publicat el tríptic Higiene als obradors de pastisseria en el qual s’indiquen les normes bàsiques d’higiene aplicables en aquests casos.  

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Departament de Salut:

http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/aliments/doc5103.html

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined