Representants del Departament de Salut i representants del Ministeri des solidarités et de la Santé s’han reunit aquesta setmana a Paris per tal d’avançar en el projecte de creació d’una entitat Franco–catalana per la construcció, posada en funcionament i gestió d’un hospital comú a Puigcerdà.

Aquest hospital, que ha de donar servei a tots els habitants de la Cerdanya, serà el primer centre concebut totalment en comú per dues administracions a Europa.

Els principals acords als que es va arribar són:

• Treballar per la constitució d’un Consorci interadministratiu entre la República francesa i la Generalitat de Catalunya (40-60% de participació respectivament). Aquest Consorci tindrà com a marc de referència jurídic el tractat intergovernamental entre la República Francesa i l’Estat Espanyol que s’està elaborant fruït de la reunió de Barcelona del 17 d’octubre de 2005.

Malgrat tot, i per tal de facilitar les actuacions urgents que s’han de realitzar es va acordar valorar la creació d’una Fundació Transitòria que pugui gestionar els passos més urgents que s’han de realitzar.

• Aprovar el Pla Funcional del futur Hospital emmarcat en un Pla assistencial i de serveis que implica altres dispositius i centres de la Cerdanya.

• Mantenir el calendari previst del projecte, amb l’aprovació del projecte durant el segon trimestre i inici d’obres a finals de l’any 2006.