Resultats de les anàlisis de la intoxicació alimentària per consum d'un producte elaborat

query_builder   30 agost 2005 18:45

event_note Nota de premsa

Resultats de les anàlisis de la intoxicació alimentària per consum d'un producte elaborat

La contaminació detectada en la mostra del producte consumit pels afectats no s’ha trobat en altres productes del mateix lot ni en altres productes de la mateixa empresa

En data 26 d’agost el Departament de Salut va ordenar la retirada del mercat del lot 224 del producte elaborat Rodó de pollastre amb pernil i formatge elaborat per l’empresa Degust SL, ubicada a la localitat de Banyoles.

La retirada del mercat d’aquest producte es va portar a terme després que dues persones que van haver de ser hospitalitzades al presentar un quadre agut de metahemoglobinèmia presumptament associat al consum d’aquest producte.

Tècnics del Departament de Salut van portar a terme, el mateix dia 26 d’agost, una primera investigació en la que es van efectuat anàlisis de diverses mostres del producte davant la sospita d’una possible contaminació per nitrats del producte consumit pels afectats. Les mostres del producte consumit van donar positiu presentant uns nivells de nitrats i nitrits elevats.

Per tal de determinar l’origen de la presència de nitrats i nitrits es va portar a terme una investigació acurada i es van analitzar altres lots del mateix producte i  altres productes de l’empresa que van donar resultat negatiu.

Per tant, un cop obtinguts els resultats de totes les anàlisis es pot concloure que:

• La contaminació detectada en la mostra de producte que va ser ingerit pels afectats no s’ha pogut identificar ni a altres productes del mateix lot ni a altres productes de la mateixa empresa.

• Els ingredients que conformen el producte (Rodó de pollastre amb pernil i formatge) no són la causa de la contaminació atès que s’han analitzat mostres del mateix lot amb el que es va elaborar el producte implicat.

• Els valors de nitrats i nitrits en el producte consumit no són coherents amb l’ús d’aquests additius en la indústria alimentària.

• Cal considerar altres possibilitats com ara la contaminació accidental o deliberada aliena al procés d’elaboració per part de l’empresa.

El Departament de Salut descarta que s’hagi tractat d’un problema de salut pública i assegura que es poden seguir consumint tots els productes de l’empresa Degust SL, ubicada a la localitat de Banyoles.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined