Recomanacions del Departament de Salut a l'hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

query_builder   22 juny 2005 20:04

event_note Nota de premsa

Recomanacions del Departament de Salut a l'hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

Davant la proximitat de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, en què es consumeixen les típiques coques, el Departament de Salut vol recordar, un any més, a elaboradors i consumidors la necessitat de respectar les normes bàsiques d’higiene perquè es puguin celebrar aquestes diades consumint coques amb confiança i seguretat, sobretot les coques farcides amb crema pastissera i/o nata.

Les coques farcides contenen ingredients que suposen un medi òptim per a la supervivència i multiplicació dels bacteris que hi hagin pogut arribar si no s’han seguit unes bones pràctiques de manipulació. Amb l’arribada del període estival, l’increment de les temperatures afavoreix la proliferació d’aquests bacteris. Si es tenen en compte les normes bàsiques d’higiene, se’n podrà evitar la contaminació i el creixement.

Els serveis d’inspecció del Departament de Salut han intensificat la vigilància en els establiments elaboradors i s’ha demanat la col•laboració dels diferents gremis per recordar als elaboradors que cal extremar la higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació.

Els consumidors també hi poden contribuir a l’hora d’assegurar que el producte adquirit arribi en bones condicions a la taula. En el moment d’adquirir les coques, s’ha de tenir cura d’escollir un establiment autoritzat per a l’elaboració i/o venda d’aquests aliments, s’han de mantenir en fred aquelles coques que continguin crema o nata i cal seleccionar el producte en funció de les possibilitats de conservació fins al moment de consumir-les.

En aquesta línia, el Departament de Salut té publicat el tríptic Higiene als obradors de pastisseria en el qual es recullen les normes bàsiques d’higiene.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Departament de Salut:

 http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/aliments/doc5103.html

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined