En data 25 d’agost el Departament de Salut va tenir coneixement d’una toxiinfecció alimentària a la comarca del Maresme en persones que tenien en comú haver menjat aliments en un mateix restaurant d’un hotel de la localitat de Santa Susanna.

El total de casos d’afectats va ser de 158 persones, 4 de les quals van necessitar hospitalització i que ja van ser donades d’alta.

La simptomatologia clínica, l’agrupació temporo-espacial i els antecedents comuns que presentaven els afectats apunten a que s’ha tractat d’una toxiinfecció alimentària, i que l’àpat responsable va ser el sopar del dia 22 d’agost.

Un cop finalitzades les anàlisis microbiològiques s’ha pogut determinar que el causant del brot va ser el virus Norwalk. Aquest és un dels virus més freqüents que sol ocasionar casos lleus de gastroenteritis i es contagia a través de l’aigua o dels aliments contaminats.

 De l’avaluació de les enquestes epidemiològiques no s’identifica cap aliment específic que hagi pogut ser el vehicle de l’afecció, ja que la ingesta per part dels afectats i la resta de clients va ser molt variable degut al fet que el sopar era un bufet lliure amb diferents aliments.

El dia 21 d’agost la cuina del restaurant de l’hotel va patir una inundació a conseqüència de les fortes pluges. Amb les dades actuals no es pot establir una relació causal directa entre aquest fet i la intoxicació. Tanmateix, a l’espera dels resultats de les anàlisis de les mostres que s’han efectuat als manipuladors d’aliments del restaurant, s’ha procedit de forma cautelar a la suspensió de l’activitat dels serveis de cuina de l’hotel i a la desinfecció de totes les dependències que formen part de l’àrea de restauració.

Així mateix, s’ha indicat el reforçament de les mesures d’higiene del personal de l’hotel.