CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
Reunió del Consell de la Professió Infermera
Dimecres, 9 de maig de 2007
16 hores
Sala de les Palmeres, Departament de Salut. Pavelló Ave Maria
Travessera de les Corts, 131-159. Barcelona
La consellera de Salut, Marina Geli, ha convocat per demà dimecres 9 de maig, de 16.30 a 18.30, la primera reunió del Consell de la Professió Infermera de Catalunya, que tindrà lloc a la sala de les Palmeres del Departament de Salut.

Abans de la reunió, a les 16 hores, Marina Geli acompanyada de Marisa Jiménez, vicepresidenta 1ª del consell de la Professió Infermera, Mª Assumpció Vilarnau, presidenta de la comissió de l'exercici professional i Mariona Creus, presidenta de la Comissió d'ordenació, atendran els mitjans de comunicació.

El Consell de la Professió Infermera a Catalunya (CPIC) es va constituir el 5 d'octubre de 2006 per petició de la Consellera de Salut, Marina Geli.

Davant la necessitat de crear un fòrum de debat i diàleg sobre el paper de les infermeres en el desenvolupament de les polítiques departamentals, la seva co-responsabilitat en l'assoliment dels objectius del Sistema Sanitari Català, la millora de la qualitat assistencial vers el ciutadà, els nivells de competència necessaris per tal de garantir el dret a la protecció de la salut i tots aquells que es vagin generant en aquest entorn sanitari complex i dinàmic, des d'una perspectiva demogràfica, assistencial, epidemiològica i tecnològica; es crea el Consell de la Professió Infermera de Catalunya.

L'objectiu principal d'aquest Consell es dotar la professió infermera d'un òrgan de consulta i participació activa amb caràcter permanent que garanteixi el diàleg i la comunicació mútua amb l'Administració Sanitària i els professionals d'infermeria, mitjançant els seus representants: Cololegis professionals, Associacions científiques i professionals, representants de l'àmbit de la docència, així com, les Forces Socials.

Els acords aprovats en el Ple del Consell de la Professió Infermera de Catalunya seran de caràcter vinculant a les decisions en política sanitària.
El Consell de la Professió Infermera de Catalunya compte amb dues comissions de treball. La Comissió d'Ordenació de la Professió i la Comissió de l'Exercici Professional, que es reuneixen amb caràcter permanent de manera periòdica.

La Comissió d'Ordenació de la Professió treballa els següents temes: demografia professional, competències, lideratge, imatge, prescripció infermera.

La Comissió de l'Exercici Professional treballa els temes següents:
Jornades, horaris, conciliació de la vida laboral i familiar, estabilitat contractual, precarietat laboral,jubilació dels professionals.

Està prevista una reunió entre el Consell de la Professió Infermera de Catalunya i el Consell de la Professió Mèdica de Catalunya, per tal d'arribar a acords comuns i consensuats sobre el desenvolupament d'ambdues professions sanitàries a Catalunya.